Пета неделя след Пасха – на самарянкатаПета Неделя след Пасха – на самарянкатаМоже да харесате още...

3 Отговори

 1. emonh каза:

  Немалко свещеници бедстват и се оплакват, че никой не ги търси. А дали те потърсиха своите бъдещи енориаши, убедиха ли ги в нуждата от спасение, запознаха ли ги със Словото Божие? „Как пък ще повярват в Оногова, за Когото не са чули?” (Рим. 10:14). Случайно ли е, че докато нашите духовници се жалват или не достигат, сектантските пастори умеят да проповядват и църквите им са препълнени? Трябва да се молим по-усърдно „Господаря на жетвата да изпрати работници на жетвата Си” (Мат. 9:38). Но на нас ни трябват не пасивни, а активни люде; не требничари, а мисионери; не хора, които заемат щат и се подписват на ведомост, а труженици, готови да се жертват за Христос и Евангелието.

  Това е!!! Няма какво друго да добавя.

 2. galka_62 каза:

  А какво трябва да правим ние простите миряни докато чакаме ?Дали да спрем въобще да търсим и питаме рискувайки да изпаднем в заблуда ипасивност или още по лошо да се оплетем в дух.прелест.Вече много се обърках и когато трябва да се обърна към презвитер сърцето ми ускорява честотата,а след това болката която ме гнети е… Моля се Богу дано не изпадам в непослушание и да си позволявам да съдя духовенството ни.

 3. Дон Кихот каза:

  Има духовници и „духовници“. Не се стряскайте от контакта с тях, но проверявайте дали духовете им са от Бога или от Мамона. Търсете първите и избягвайте последните, за да не изгубите вярата си.