Светият княз Владимир – Покръстителят на РусияМоже да харесате още...

8 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  БПЦ празнува, поне официално, по новия календар. Защо се публикува тази проповед сега, когато е празникът на св. Владимир по стария календар?

 2. andrey каза:

  Знам, отче. Публикуваме проповедта във връзка с тържествата в чест на 1020-годишнината от Покръстването на Русия тези дни.

 3. glory каза:

  То за датата ми стана ясно,за празника също ми е ясно,но не ми стана ясно,кой е покръстил Владимир.

 4. victory каза:

  „той, който се изсмя на ислямската вяра, когато научи, че тя забранява виното и свинското месо!“ Ще обясни ли на мене Грешния,Непросветения написаното по горе .Като добави и това Кой разрешава на Християните да го правят.Благодаря Ви предварително.

 5. portos каза:

  Цитат: „БПЦ празнува, поне официално, по новия календар. Защо се публикува тази проповед сега, когато е празникът на св. Владимир по стария календар?“

  Хи-хи-хи… Това е Велика Тайна! 🙂 🙂 🙂

 6. Дон Кихот каза:

  Парите за ловешкия откуп са дарени на сектантска фондация:

  http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=532034

 7. Елза Хасмоней каза:

  трябва да призная че св.Николай Велимирович заедно със св. Юстин Попович са ми любими, но имам съмнения относно качеството на превода. Отраснала съм в Сърбия, където и станах православна и доста свободно ползвам сръбския език.

 8. valdes каза:

  О Братя Християни поради что да се делиме на повече и на по малко вярваши? Нека следваме Св.Княз Владимир и Христовото учение за да можем да сложим началото на края на тъмните сили унижаващи правото на човека да се грижи за семейството си и неговата духовност.Грабителски рогати заговорни групи изсмукват и последния цент ,копейка,пессо,от жителите на планетата ни.Превръщат живота ни в “състезание на плъхове“за него $,&,Y,С Вярата Христова напред Вси да стъпчем хидрата на неверието,злобата,зависта и алчноста.Веселете се Братя Владимировци по целий свят и молете за нас грешните здраве и дълъг живот.Владимире свети слънчеце наше.АМИН!