Агентура и канонКои канони са нарушили владиците – сътрудници на ДС и свидетелският разказ на един вербуван пастор – тази събота във „Вяра и общество”

Какви позиции споделиха представителите на различни християнски изповедания във връзка с осветляването на техни представители като агенти и сътрудници на бившата ДС – посланията на Обществения форум, проведен в Първа евангелска църква.

Нарушили ли са църковния канон владиците агенти и какви може да са административните последствия за тях – разговор със специалистите по църковно право доц. Дилян Николчев, преподавател в БФ-СУ, и д-р Христо Беров от Берлин – асистент в Института по църковно право в Потсдамския университет.

Протестантската църква през социализма и отношенията й с ДС – разговор с осветления като агент на тайните служби Главен пастор на Божия църква в България Павел Игнатов (агент Клисурски).

Защо българското общество, водено от Църквата, все още не може да осмисли празника Благовещение като Ден на майката и жената християнка – писателката Емилия Дворянова, специален гост на предаването.

„Вяра и общество” се излъчва от 8.00 ч.  в събота по БНТ-1. Повторението на този брой е в петък (30 март) от 14.45 часа. Излъчването по БНТ Свят е в неделя (25 март) от 8.45. Можете  да ни гледате и на електронната страница на предаването – „БНТ Продукции”, раздел „Религия и История” –  в сайта на БНТ www.bnt.bg . Всеки пореден брой става  достъпен за потребители след 12.00 ч. в събота.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...