Бойко Борисов се срещна с патриархаМоже да харесате още...

7 Отговори

 1. Същият този ББ принуди служителите в кметството да участват в сектантски курс, маскиран като упражнения по йога, а когато влезе в кабинета на Станишев, първата му работа беше да пренареди мебелите според изискванията на китайската магия (Фън шуй). Затова не живейте с празни илюзии за неговото благочестие.

 2. Религиозната обстановка е много сложна в България и ние не можем да очакваме от един технократ и силов играч да бъде запознат с основите на православието и с чистата християнска вяра. Ф акт е, че Бойко Борисов нареди да се осветят храмовете в София и като кмет беше предразположен към утвърждаване на православието, такова, каквото го разибрат българите като исторически материалисти, поклонници на силата без да питат откъде идва тя и далавераджии, които си продават всичко за да ходят по зрелища и празни събирания на атеистичната суета. По интересното от личността на Бойко Борисов, която тепърва ще я видим какво и колко струва е позицията на БПЦ. Ръководството на БПЦ е силно зависимо от комунистите и агентурното минало на част от духовенството, назначава на културно-просветни длъжности хора със скромна подготовка и малко знания и лансира комунистически интилектуалци, на които Партията и Москва са поръчали да бъдат православни. Интересно дали ще канонизират някои от мъчениците на соца?

 3. Лъчо каза:

  Доне, никой не си прави илюзии, че ББ е благочестив и ревностен православен християнин,но поне показва добро отношение към Църквата. Убеден съм, че неговата партия е по-доброто за България от партията столетница унищожила всичко добро и човечно у нашия народ, и превърнала ни в слуга на комунистическа Русия!

 4. Драган Владимиров Бачев каза:

  Съществува и друго, което трябва да се има впредвид. На 21 юли 2009 г. се навършиха 5 години, откакто беше унищожена структурата, непризнаваща патриарха за свой духовен и административен ръководител. С други думи, това са хората в разкол. Един от тях, виждал съм го лично, дори по една телевизия каза, че е прокурор при тях, говореше преди време, че е запознат с решението от Страсбург, което ще бъде огласено на 5 септември т. г., а именно – държавата да даде на тези хора 700 млн. евро и да върне старото положение отпреди 21 юли 2004 година. А това означава, че трябва да се редактира преди това чл. 10 от Закона за вероизповеданията и също така – да се редактира и параграф 3 от преходните и заключителните разпоредби от същия Закон.

  Затова едва ли само са пожелавали на Бойко Борисов крепко здраве и много успехи като премиер. По-скоро, са го питали, аджеба, какво ще става оттук насетне с тези хора, които твърдо признават друг за свой духовен и административен ръководител, а не дядо Максим.

 5. Момчета,

  Дано Ви даде Господ да се събудите и да прозрете, че т.нар. българска политика от 20 г. насам е 100% театро на различните фракции на една и съща партия.

  Друго е тревожно тук – пълната изолация на Българската църква и превръщането й в секта:

  „- Писмо на монсеньор Дж. Ван Бругстеден с покана по случай стогодишнината от рождението на кардинал Джон Вилебрандс, за участие в световен общоцърковен конгрес от 2 до 5 септември 2009 г. в Холандия.

  Св. Синод Р Е Ш И:

  Поради невъзможност на представител на БПЦ да присъства на конгреса, да бъде подготвено и изпратено писмо до участниците в него.“

  http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=10868

 6. Климент Йорданов Буренков каза:

  [quote name=“Дон Кихот“]Момчета,
  Друго е тревожно тук – пълната изолация на Българската църква и превръщането й в секта:
  [/quote]
  Брате,
  С много болка споделям тези Ви мисли. Трагедията е, че никой не иска да забележи факта, че Б.П.Ц.(официална и алтернатива) се е превърнала в един комбинат по задоволяване псевдодуховните потребности на православно кръстените езичници и родното Православие не одухотворява никого, а за душеспасение е излишно да се говори.

  Дано Бог изпрати добросъвестно „царствено свещенство“, способно да промени курса на църковния кораб, връщайки го в евангелските води.

 7. Жоржета Игнатова каза:

  Веднагически ми изплува в съзнанието поздравителната телеграма за избирането на Тодор Живков в Църковен вестник-броя ще снимам и постна в моя блог.