В Смолян отива епископМоже да харесате още...

7 Отговори

 1. glory каза:

  Това е чудесно!Само така и по нататък!

 2. Дон Кихот каза:

  Акцията за превръщане на БПЦ с 1150 години история в неканоничмна секта е в пълен ход. Не познавам Антоний, но той не може да бъде епископ по две причини – каноните забраняват да се ръкополагат епископи на несъществуващи епархии и кандидатите да са под 50-годишна възраст. Юстиниан І сваля по своя приумица тази възраст на 30 години, но в никакъв случай 28, на колкото е Антоний.

 3. p_stefanos каза:

  Аз познавам архим. Антоний, той наистина е едно прекрасно изключение сред морето от попска и монашеска простотия и леност, но наистина на тази възраст е скандално! Наистина каноните се нарушават даже без нужда – просто за демострация на власт.
  Боя се, че и на самия него няма да му се отрази положително, защото толкова власт на тази възраст изкривява.
  Каноните не са приумица!

 4. Дон Кихот каза:

  Дай, Боже, да я вярно това, което пише о. Стефан. Разбрах, че архим. Антоний през януари навършил 30 години. Дори и така да е, това е младежка възраст, която издава липса на опит. Кой е духовният му старец?
  .
  Ще ви кажа предварително какво ще стане в Смолян. Вълнението, че имат епископ за първи път от ХVІІ век, бързо ще се уталожи и на литургиите на Антоний ще останат дежурните бабички. Смолян е малък еснафски град и ще започнат да одумват всяка стъпка на епископа. Накрая ще му писне и ще поиска да се махне от града. И тъй като няма да има свободна епархия, той ще се прибере в по-голям манастир.

 5. KATI каза:

  Че има качества има.., че няма достатъчно опит – няма, че властта е опасен товар, който не винаги понасят раменете му – видях го.

 6. Vasco каза:

  Хайде сега млад бил. Има един стремеж в църквата да се заменя благодатта с правила. Ами св. Климент Анкирски на колко години е бил епископ?

 7. poklonnik каза:

  „Назначаването на по-висш църковен служител с повече права е съществена крачка напред, категорични са свещениците в Смолян.“.Тогава да се молим владиката да получи, с Божията благодат, поне частица от това, което е бил младият екзарх Йосиф, което за този регион е важно!