Държавна сигурност и ЦъркватаТази събота във „Вяра и общество”: Българската църква по време на тоталитарния режим

За дългата ръка на Държавна сигурност в живота на Българската православна църква; за начина, по който сегашният Патриарх е бил избран с решение на Политбюро на ЦК на БКП; за двойнствения живот на духовници и богослови по време на тоталитарната държава ще говорим тази събота във „Вяра и общество”.

Вашите въпроси и мнения по темата очакваме предварително на имейл viara@bnt.bg или на страницата на „Вяра и общество” в сайта на БНТ www.bnt.bg най-късно до петък вечер. По време на предаването можете да се включите на живо на тел. 02/ 9 444 999 или чрез страницата ни във фейсбук Viara I-Obshtestvo. Наши събеседници са архимандрит Касиан от Копиловския манастир, Иван Сунгарски, присъствал на интронизацията на Патриарх Максим, историкът Момчил Методиев и доц. Дилян Николчев – преподавател в Богословския факултет на СУ.

Гледайте „Вяра и общество” тази събота (2 юли) точно в 10.00 ч.

По БНТ Свят се излъчваме в неделя (3 юли) от 8.20 часа с повторение на 5 юли (вторник) от 5.00. Може да ни гледате и на електронния адрес на Българската национална телевизия – www.bnt.bg – на страниците на „БНТ Продукции" в раздел „Религия и История".

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...