Дядо Калиник удари журналисткаМоже да харесате още...

3 Отговори

 1. Иван Иванов каза:

  […] Беше интересно да се види как виновно-омаловажаващо и уж добродушно се захили Калиник след тази си проява. Даде си сметка, все пак, че действието му е недопустимо. Каза и някаква замазваща положението нелепа полулъжа като оправдание. Жалка история!… Несимпатични, пошли хора са явно много от митрополитите!… Добре, че има такива като Гавриил, който най-вероятно би трябвало да стане следващия патриарх. Другите са недостойни или недостатъчно достойни и/или неподходящи по разни причини!??

 2. Данаил Димитров каза:

  за дядо Калиник нямам думи. За него се говореше че е не само агент-комунист (което се и доказа) но и че е главен масон-кадровик в нашата Църква. Това му поведение очевидно му приляга….

  Но какво да кажем за журналистката ! Тя не само не изчаква решението на Св.Синод по този въпрос но и се изживява като ментор,назидател и обществен фактор който „изисква“ от Църквата едно или друго.

  Това ,че Църквата е отделена от държавата хич не я притеснява-щом нейните работодатели(както сама каза) от БНТ са и дали поръчение ,то те владиците са длъжни да и отговорят ?????!!!

  Каквито са ни миряните- такива и владиците !

  Бог отново ни прати това което заслужаваме .

 3. Йорданова каза:

  Напълно подкрепям Елиана Димитрова!
  Защото всички миряни сме Църквата, Църквата не са митрополитите в нея!
  Свещенослужителите са: като първо служещи на Бога, а после на народа си! И когато този народ иска да знае истината, никой и нищо не трябва да го спира; никой не бива да си намира причини или оправдания!

  Йезуитски е прочита, че щом „държавата и църквата са отделни институции“ човек, които служи на държавата, не може да служи и на вярата!

  Служенето не е слугинаж! Поне не винаги!

  Хвала на Елиана Димитрова!