Мощите от Созопол пристигат в СофияМоже да харесате още...

5 Отговори

 1. Nane i Vute каза:

  Питам се, този г-н Божидар Димитров, (като гледам вида му, ми се иска да му кажа Бай Божидар) да не би да е говорител на Сетия Синод? Представете си, обяснил на софиянци, защо идвали мощите в София. Намерили, кого да питат.
  Каквито медиите, такъв и Божи дарът!

 2. Траянка Георгиева каза:

  Мощите чудотвориха не само в София, но и в Пловдив. Евангелското четиво тази неделя бе за добрият самарянин. То съвпадна с Денят за борба с диабета и инциативата на Пловдивска митрополия и УМБЛ за безплатни прегледи и консултации при отклонения от нормата. Те ще се провеждат през цялата седмица, а в самият неделен ден бе отслужен и Молебен за диабетно болните. Така на дело бе изпълнено добротворството по примера от притчата, и Църквата, с примера си показа делата на милосърдието.
  Чудото е усетил и оня мъж, чиято жена е била в кома в Пирогов, а когато сложил под възглавницата памука и иконата докоснати до мощите и благословени от свещеника на когото се помолила тяхна сродница, болната отворила очи и стиснала ръката му. Познавам лично тези хора.
  Чудо се случи и в нашата поликлиника, защото когато миналата седмица бях там, на вратата имаше бележка, че направления няма до края на годината, а днес я нямаше! Тези чудеса дължим на благодатта от мощите на св. Иоан Кръстител!

 3. Траянка Георгиева каза:

  Но тази благодат едва ли ще усети онзи, който пише в блога си, че би му се искало храмът да рухне върху главите на благочестивото паство, който, както казва сам, лицемерно целунал ръка на отците и се опитал да се моли за неща подхождащи на месите в разюздана някогашна Италия. Накрая, за всеки случай, сторил едно полуубедено темане и то, темането (поклона му) вероятно ще остане единственото спасително дело в живота му, пълен с несмислено, самоцелно, хулно и пошло словоблудство.

 4. Траянка Георгиева каза:

  А който желаеше, но не успя да се поклони, нека знае, че благодатта от мощите остана в храма. До свещниците близо до входа има икона на св. Иоан Кръстител. Да се помоли там. С риск да бъда обвинена отново в каквото ме обвиняват, ще разкажа накратко какво се случи днес. Исках да изпратя, както и посрещнах мощите, но закъснях. Застанах пред иконата на Предтечата и казах единственото, което си спомнях: „Прави правете пътеките на Господ“. Дали от молитвеното състояние на всички поклонници от предните дни, от силата на общата молитва, или от чудодейната сила на мощите, но всичко в храм св.Александър Невски, вече бе по-различно. Дядо Добри също усети, това за което говоря.
  Всичките събрани пари в пластмасовата чашка, той пусна в металната каса. А ние, които се покланяхме предните дни, от силното преживяване, до съзнанието ни не стигаше мисълта да пуснем в касата скромната си лепта. Затова пък на него дадохме на драго сърце. Бог си промисля за всичко.

 5. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Папата ще посети Хърватия –
  http://www.dnevnik.bg/sviat/2010/11/16/994569_papa_benedikt_xvi_shte_poseti_hurvatiia/