Наследството на ПрофесораМоже да харесате още...

5 Отговори

 1. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Аз не свалям филми от торентите, защото е интелектуална кражба и се караме със студентите по този повод, но си купих онзи ден DVD с нашумелия напоследък български (или по-скоро международен) филм „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“. Много е добър и образът на дядото изнася на гърба си с великолепната си игра целия филм. Краят със заровете е малко пресилен, но съдържа силен философски заряд с дилемата съдба и личност, ако щете благодат и воля, вяра и дела; дилема, която раздели Запада на католичество и протестантство. Филмът е по сценарий на един българин Троянов, който в Германия става… мюсюлманин, но очевидно не приема буквално ислямския фатализъм. Тъй като повечето актьори са чужденци, разваленият им български говор дразни и можеха да бъдат дублирани, както стана с моя любим филм „Осъдени уши“, в който главните роли бяха поверени на двама унгарци.

 2. Пламен Иванов каза:

  Предполагам, че отец Павел има предвид филма „Осъдени ДУШИ“.

 3. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Mea culpa, заглавието наистина е „Осъдени души“. Онези „уши“ от комунистическо време не само че не са осъдени, но и чествания им правят.

 4. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Насам, народе! Целият архив от статии в първокласното руско богословско списание „Христианское чтение“ се предлага безплатно:

  http://spbpda.ru/

 5. Радослав Димитров каза:

  [quote name=“Дон Кихот“]Филмът е по сценарий на един българин Троянов, който в Германия става… мюсюлманин, но очевидно не приема буквално ислямския фатализъм. [/quote]
  Не мисля, че това е вярно. Повече информация:
  [b]Илия Троянов: Не съм приемал исляма[/b] – [url]http://ide.li/article2467.html[/url]