Нов архимандрит и епископ в БПЦМоже да харесате още...

30 Отговори

 1. izvor каза:

  А тоя Дионисий не беше ли един смешко покрай архонт Бинев?

 2. faf каза:

  Защо говорите за Дионисий,а не обръщате внимание на еднин абсолютен прецедент който се случи в Пловдив.Това в което бяха впрегнати много хора,медии,бизнес,пари,владици има само едно име – ЦИРК.И един режисьор.На който поведението от лудост може да прерасне в абсолютна ерест.Ако някой му накриви шапката или му поиска сметка.Ако дядо Инокентий бе наречен от близките на Максим „разколник“ как същите ще нарекат Никито, аз ще им помогна “ сергианин“ клонящ към еретизъм.Защото момчето разбра че е много лесно да умотаваш в интриги и лъжи синодални старци на по 70-90 години.И да си помагаш в тези лъжи с едно любимо за тези среди нещо – ПАРИ.Дано не ми свалят коментара! :-)))

 3. semo_semkov каза:

  По-големият резил е, че Борис, семеен с три деца, стана епископ, въпреки протесните писма пратени до митрополиите от името на инициативен комитет от миряни, които щяха да скандират „Недостоен!“ и на трите хиротонии, но спестиха тоя срам прпед медиите, на вече достатъчно осрамилите се
  синодални старци. И да негодуваме, и да се вайкаме, ръководното ядро на църквата посла за нас миряните такова бъдеще, че ще е достойно да си православен в бъдеще, но под юриздикцията на руската, ромънската, еладската или сръбската патриаршии, но поради срам, не и на българската.
  Да им е честито на беззаконниците! Амин!

 4. Liturgist каза:

  Отново ще изразя недоумението си от порочната практика на БПЦ да ръкополага епископи без епархия. Нормално е еп. Антоний да носи титула „Смолянски“ след като ще епископства там, а в канонично отношение нека да е подчинен на Пловдивския митрополит. Следвайки логиката, защо митрополитите не ръкополагат свещеници без енория- такива, които да си служат където си искат, без да са обвързани с конкректно място? Не познавам новите епископи и не бих могъл да коментирам техните достойнства, или недостойнства. Както е тръгнало, обаче, да не се окаже, че епископите като брой надвишават миряните.
  Що се касае до новите архимандрити смятам, че изборът им не е особено удачен. Дионисий стоеше в основата на „архонтската афера“ и е чудно, че вместо за това да бъде санкциониран, той е офикиран. Харалампий е с доста смущаващ морал и поведение.
  Като цяло човек остава с убеждението, че Св. Синод не е синод /събрание/, а сбор от напълно независими в своите решения и постъпки архиереи. Но както писа преди време дякон Кураев- „Щом епископите не можаха да унищожат Църквата, то и портите адови няма да й надделеят“.

 5. Християнче каза:

  Антихриста завзе окончателно така наречения“Св.“синод на дядо Марксим и сие от подлизурстващи владици и новоизлюпени епископки и архимандритки.

 6. prokimen каза:

  А къде служи този архимандрит Дионисий, че дядо Лицемер, пардон, Иларион го повишава в София?
  То и самият Иларион, който е една крантава крава, която ни боде, ни мляко дава, е забъркан сериозно в архонтската история.

 7. viki_69 каза:

  Ами и на бургазлии да честитим, че едно светило ще ги осветява дълго време! Но така е, който ближе и маже си слага и коронка на главата. Дано не натежи много, че да му се прекърши врата. Такъв резил, такова чудо – отдавна не сме виждали. Разколниците, което не направиха, тия ще го направят.

 8. Дон Кихот каза:

  „Но стать епископом РПЦ МП в России не так-то просто. Во-первых, епископов-россиян выбирает полный состав синода, в который входит и предстоятель Украинской церкви, да и сам митрополит Кирилл со товарищи. Во-вторых, в патриархии сложилась сложная схема, которая вынуждает российского кандидата во епископы „договариваться“ со многими влиятельными иерархами, чьи интересы порой диаметрально противоположны.“ (http://www.portal-credo.ru/site/?act=news&id=61305&cf=).

 9. KATI каза:

  В деня и часа на своето ръкоположение епископ Антоний говори достойно и мъдро, за което могат да свидетелстват всички присъствали в храма. Той се обеща пред Бога да пази чистотата на Светата Православна вяра и да служи на Господ дори, ако е необходимо да пролее собствената си кръв.

 10. portos каза:

  В помощ на faf

  ерес, а не ересТ
  лъжЕ (синодални), а не лъжИ (синодални)
  омотаваш, а не Умотаваш

 11. Kakvo e istina? каза:

  Може ли някой да каже каква е сексуалната ориентация на новите архимандрити? Мъжки характер или женски характер? Че започвам да ставам агресивна и то в поста.

 12. Дон Кихот каза:

  Пробвай ги и сама ще установиш.

 13. portos каза:

  Отвратителни сте. Просто сте отвратителни. И най-гнусното е, че подобно отношение можете да си го позволите само в Църквата. (Навън щяхте да миете тоалетни или да целувате задниците на силните – по-ниски от тревата.) И разчитате на това. И серете върху достойни хора. Казвам ви го, за да се погнусите от себе си, ако можете – първата крачка към покаянието (щото нали уж постите)

 14. timoti каза:

  екипа на Православие.Радвам се,че поне тук няма цензура!
  Сега по темата:…………………………………
  НЯМАМ ДУМИ!РЕЗИЛ СЛЕД РЕЗИЛ! Остана само някоя от любовниците на хетеросексуалните (май все още има) владици да ръкоположат за свещеник или направо за епископ!Няма да е изненада за никой.

 15. portos каза:

  Това че, ти не умееш да се придържаш към автоцензура не е повод да се радваш, че друг не ти я налага, а повод за покаяние… Глупак…

 16. portos каза:

  Честито Благовещение на всички.

 17. timoti каза:

  е на майка ти сина мазен подмазвачо и гъзолизецо.Такива като теб дето неразбират а само се подмазват затриват църквата

 18. timoti каза:

  да си лягаш с накой от тези за който става въпрос по- горе а?

 19. portos каза:

  Да, да, да… Ти ще спасиш Църквата. И такива като теб. Само дето ще си извадите очите кой да стане епископ, кой архимандрит… А ти си направо за папа (не падай под това)… Глупак.

 20. portos каза:

  Хапете силно и хулите, защото сте в паника.

  Епископският контрол се увеличава.

  Църквата се консолидира.

  … Останалото е въпрос на време…

  С нами Бог!

 21. timoti каза:

  и ти май трябва да полежиш на 4ти километър като накои епископи.За какъв контрол става въпрос бе глупако???не виждаш ли че грабят и разбиват като луди?Сляп ли си????Който има очи нека види……Педерастия цари навсякъде, в семинариите,в монастирите в митрополиите ти ми говориш за контрол!!!Епископи вечерят с масони,правят архонти за много пари ти за контрол говориш>Май и ти си от тия дето само съсипва.Дано Бог ти прости,че аз немога!!!Писна ми от олигофрени като теб!!!

 22. portos каза:

  Педерастията май ти е болна тема

  Я си кажи имейла, че ми пишеше преди време някакъв в друг сайт (с имейл timoti и пр.) – снимки искаше

  Кажи ми още – да не те е изгонил някой клирик, задето си му направил „неприлично предложение“ и затова да беснееш сега?

 23. timoti каза:

  какво правиш в тези сайтове ,а?
  май си търсиш нещо!!!ясно зашо си такъв>
  А педерастията е болна тема наистина
  и за съжаление такива като теб спомагат за това.Ти ако можеш да си затвориш очите за това което става в клира аз немога!!!ясно ли ти е >за6тото ти не си бил длъжен да понасяш педалските истории на накои владици(имена няма да казвам)и да ти се лигавят вместо да ти дават пример.а за снимки никога от никой не сам искал;Не си мой тип:-)падам си по жени

 24. timoti каза:

  не каза за какъв контрол става въпрос,а?Или май друго нещо те интересува???

 25. portos каза:

  Кои сайтове, скъпи timoti? Ще споделиш ли? А този, където си ме тормозил, може и dveri.bg да е бил… Те такива като тебе пълзят навсякъде…

  Казах ли ти, между другото, че си глупак?

 26. RSA каза:

  Аз си мислех, че поне в този сайт цари мир, любов и разбирателство, но явно съм се лъгал.
  Изглежда забравяме думите на Спасителя: „Не съдете, за да не бъдете осъдени“. Изглежда забравяме, че постът е преди всичко духовен.
  БОГ да ни прости прегрешенията.

 27. timoti каза:

  сам каза за някакви други сайтове(прочети по горе) и ако ти разбираш педерастията и я практикуваш аз не я разбирам и не я практикувам(доказателства имам много).Пробвай се някаде другаде, опитай при тези дето ги защитаваш.Аз не ти се сърдя….и не те съдя….дано никога не се запознаваш с децата ми….

 28. Chorbalan4o каза:

  http://brezova-gorichka.com/showprofile.php?id=105

  Не подобава на 54 – годишен мъж да нарежда като каруцар…

 29. Chorbalan4o каза:

  ммм да. освен, че е член на „Брезова горичка“ :-), явно е и разколник. Абре, човек, ти по-добре си отвори очичките и виж, че и от владиците -разколници чеп за зеле не става. Каквито са по морал едните, такива са и другите…