Патриарх Максим е добреИзточник: Актуално

Патриарх Максим е добре, усмихнат е и се радва, че православните християни се молят за неговото оздравяване. Това каза Варненският митрополит Кирил, след посещението му при патриарха в болница "Лозенец".

Заедно с митрополит Кирил в болницата бяха Сливенският митрополит Йоаникий, Американският и австралийски митрополит Йосиф и главният секретар на Светия синод архимандрит Наум. Те са разговаряли близо час с Негово Светейшество, който бе приет в лечебното заведение на 25 септември.

Според съобщение на Светия синод от вчера, патриарх Максим е бил приет с висока температура и счупен крак. След посещението си архиереите не минаха през главния вход на лечебното заведение, тъй като патриархът ги помолил да не дават интервюта.

Източници от Синода съобщиха, че патриархът е само с навехната бедрена кост.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...