Подиграха се с дядо ДобриМоже да харесате още...

16 Отговори

 1. ДА СПРЕМ ПРОПАГАНДАТ каза:

  ДА СПРЕМ ПРОПАГАНДАТА НА АДМИНИСТРАТОРА НА „ДЯДО ДОБРИ“ ! http://www.facebook.com/event.php?eid=100379573378258

 2. Nadin hotmail каза:

  Ot tryn ta na glog, smao 4e po visok.
  Koi garantira za dobrojelanieto na tazi nova grupa?!
  Nikoi niama pravo da se gavri ili stoi zad imeto na svetia starec.
  Nishto sviato niama v tazi dyrjava

 3. Цветомир Андреев каза:

  Моля, допълнете статията на видно място с това хората да я репорнат на facebook – линка е вдясно

 4. Ф.Николов каза:

  Като атеист твърдо и безкомпромисно отхвърлям всякакви груби и цинични нападки конкретно към този човек, изяваващ православната си вяра по този конкретен начин. Към православните архиереи обаче мнението ми е друго….Отхвърлям и циничното определения към обекта на християнската вяра – Христос. Сериозно съм учуден, как и защо християните придават такова голямо значение на някакви виртуални репрезентации, а не на „живота си във вярата“, и храмовото благочестие. Ако разчитате на фейса-а да ви прави реклама, сериозно сте загазили. Ако самото поведение и дела не са достатъчни на хората този човек да получи някаква нормална обществена оценка, няколко нерелигиозни лица с нещо няма да навредят на вярата ви, нали „бог поругаван не бива“, или пък бива…??? Впрочем този човек не е светец, а и доколкото знам никой светец не е разчитал някой да го защитава в този физически едва ли не смисъл. Нали човекът (грешникът) е в центъра на вяшата вяра? Кое ви притеснява в приказките на грешниците?

 5. fr Pavel каза:

  Махнете се от този сатанински Файсбук и оставете стареца на мира. Той няма нужда от вашите вайкания или псувни, защото е над тях.

 6. един малък Човек каза:

  Има някой във фейсбук който налага сериозна цензура върху всичко за Дядо Добри, освен „официалния“ профил – Дядо Добри, в който от доста вече време се лее нещо, което няма ни най малка връзка със светостта на този истински Човек и сакралната Му Вяра!
  Беше създадена още една група – Бай Добри, но и тя мистериозно беше изтрита…

  Затова вече има нова! „ДОБРИ“

  Инициативата за създаването и е единствено и само в името Божие, без лична или обществено комерсиална цел!!!
  Причината за създаването е ВЯРАТА! Вярата в доброто и светлината!

  http://www.facebook.com/pages/%D0%94%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8/198423286854488?sk=wall

 7. Траянка Георгиева каза:

  Никой не може да навреди на праведника. Той дори не знае, как се е превърнал в камък за препъване на мнозина.
  Ето как Бог прави да излезе наяве истината. Използвайки хората, както му е угодно, така, че нищо да не остане скрито-покрито.

 8. йеромонах Методий каза:

  дявола никога не спи от завист към добрите хора. Нека да не забравяме какво е казал нашия Господ Иисус Христос „ако Мене гониха и вас ще гонят, ако Моето слово спазиха и вашето ще спазят“. Иисус Христос умря от такива прости и невежи хора като този който не познава истината и дръзва да се подиграва с другите, когато себе си не вижда като прилича на фарисеин с външни добродетели и материализ. „Аз съм пътя,истината и животът“ е казал Иисус Христос

 9. мунчо каза:

  [quote name=“йеромонах Методий“]дявола никога не спи от завист към добрите хора.[/quote]

  Методие, утре ще станеш владика и ще пишеш неграмотни писма до поповете. Запомни, че подлог винаги се пише с ГЛАВНА буква (дяволът, а не дявола).

 10. Людмила каза:

  „Запомни, че подлог винаги се пише с ГЛАВНА буква (дяволът, а не дявола).“
  Мунчо, изречението започва с главна буква, независимо дали започва с подлог, т.е. подлогьт може да се пише и с малка буква ако не е пьрвата дума от изречението. А пьлен член има когато сьществителното е подлог.

 11. мунчо каза:

  [quote name=“Людмила“]“Запомни, че подлог винаги се пише с ГЛАВНА буква (дяволът, а не дявола).“
  Мунчо, изречението започва с главна буква, независимо дали започва с подлог, т.е. подлогьт може да се пише и с малка буква ако не е пьрвата дума от изречението. А пьлен член има когато сьществителното е подлог.[/quote]

  Спиш за разлика от лукавия. В изречението „дявола никога не спи от завист към добрите хора“ именно дяволът е подлог.

 12. ivan ivanov ivanov каза:

  Не забравяйте, че българското „общество“ не е търпимо към различните, дори самото отваряне на разговор за вярата ви отрежда място сред местните отворени аборигени в графата „ку-ку“ и слевда по-специално отношение иронично отношение към вас като към непълнолетен наивник , постоянно злословие и яростна атака при първия възникнал конфликт

 13. Luis White каза:

  Първият път, когато видях дядо Добри, помислих го за пиян. Това беше пъвото ми впечатление, без да се замислям много. То и сега не мога да го разбера, но знам, че не е пиянка и явно е свестен човек. Има и такива хора, малко по-различни, които са способни да се молят и да правят поклони, докато все още стоят на краката си, но не могат да се изкажат и се държат като аборигени. Тези хора никой не ги обича, нито християни, нито атеисти антихристи. Този старец, сигурно е изградил себе си в Христос, щом не се подова на провокации и подигравки от тези, които се имат за по-големи. Знае, че на никой за нищо не може да разчита, освен на Бог. Иначе, без да иска може да стане жертва на дявола и човешката злоба, и докато се осъзнанае…

 14. Баце Гацо fashionфен каза:

  DODO, прекаляваш не е чак така. А и обществото се моделира, също се влияе и от личния пример. Много е важен личният пример, ама човек нема ли го в главата, не ми требва личен пример. Требва ми лична цепеница, на мен и повечето нашенци.

 15. Vera Davidova-Pote каза:

  Страницата просто трябва да се затвори. Ако всеки изпрати „рапорт“ до фейсбук (report page) за това, че е било злоупотребено със страницата (или че страницата е била хакната), би трябвало просто да я премахнат. Очевидно във фейсбук всеки може всичко да прави.

 16. Vera Davidova-Pote каза:

  Всеки може да изпрати до фейсбук съобщение, че със страницата е било злоупотребено, и тогава страницата трябва да бъде премахната – трябва само да се натисне върху бутона report вляво. Аз лично натинах бутона unlike.
  Иначе глупостите са толкова явни и грозотата е толкова очебийна, че аз не виждам нито кой ще се съгласи с тях, нито изобщо кой ще им обърне внимание.
  Пък дядо Добри няма нужда от такава слава, още по-малко интернетска, така че по-добре е да го оставим на мира. Той може само да получи нашето безмълвно уважение за своя подвиг, с който прилича на Василий Блажени в Москва по времето на цар Иван Грозни. 🙂