Потопиха бебе в ледената Арда


Стандарт

Шестмесечната Полина беляза деня на Господнето Кръщение в Кърджали вчера. Невръстното момиче бе потопено от енорийския свещеник на централната църква "Св. Георги" отец Петър Гарена в ледените води на Арда. Малката бе кръстена заедно с 18-годишната Светлана.

Двете дами пристигнаха в средата на реката в лодки, водени от отеца и кмета Хасан Азис. Стотици хора се бяха струпали по брега и по моста въпреки минусовите температури. Мощни възгласи предизвика акцията по предаването от лодка в лодка на бебето от майката на свещеника. Още по-бурно реагира публиката при потапянето на босото дете в бурните ледени талази.

Веднага след това отец Гарена хвърли Разпятието и 24 мераклии се втурнаха във водата да го вадят. Късметлията бе 18-годишният Иван Сталев. Момчето скачало за кръста за втора година. На нокти изправи солидно подпийнал ентусиаст, наричан Йълана (в превод от турски "змията"). Чешитът всяка година се почерпвал здраво и се хвърлял за кръста. Възрастният мъж преплува реката за ужас на спасителите.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...