Почина протоиерей Борислав МанчевМоже да харесате още...

4 Отговори

 1. faf каза:

  Познавах този изряден свещенослужител и събрат христов.Бог да упокои праведната му душа!

 2. ... каза:

  на лицето му пише че е честен. Трябва да се радваме, понеже сега е отишъл там където заслужава, там за където се е борил. Какво по-хубаво от това да знаеш, че някой ближен е там…

 3. toshev2006 каза:

  Отиде си от нас един пламенен строител на Божията нива. Свещеник, който беше силен на дело и слово, о.Борислав в продължение на 20-тина години ревностно изпълняваше пастирската си обязаност – учеше на вяра, беше пример на ревностно служение и обич към Господа. Не само издаде „Закон божий“ на български език, но служеше на български-разбираемо за миряните. Дори превеждаше църковното последование на богослужението от Страстната и светлата седмици. Беше ревнител за единение на събратята свещеници, но не в греховното ,а в старателното служение на Христа. Беше като единак сред събратята в Асеновград, в своята праведност. Уравновесен, взискателен към себе си, учеше хората на духовен живот. Изповядваше, причастяваше, възпитаваше на живо общение с Бога.
  И така след дълги и неуморни трудове, според силите и заложбите си, изповядан, с покайно настроение причастил се, след неделната Св.Литургия, легнал вечерта след редовната си молитва, дори в духовна радост изчитайки със семейството си Акатист към Господа, рано сутринта той не се събуди, а с мир премина в духовния свят, при Бога.
  Както казват древните Св.Преподобни отци в Лавсаика, когато човек причастен си отиде от този свят, в деня на причастието, душата му не преминава митарствата, а отива направо в Небесния рай.

 4. prokimen каза:

  Бог да упокои душата му в селенията на праведните.