Събитията в Руската църкваТази събота във "Вяра и общество"

Тази събота ще ви разкажем за скандала в Руската църква в София, който се разрази в последния ден от посещението на Руския патриарх Кирил. Камерата ни засне как под давление на руската прицърковна охрана служителите от нашата НСО буквално изгониха двама от дългогодишните енориаши на храма – проф. Калин Янакиев и гл. ас. Атанас Славов. Коя е причината от храма да бъдат изолирани някои от енориашите-българи? Защо за тях не се застъпи българският митрополит, който придружаваше руския патриарх? Кой нареди в храма да не бъде допуснат и екипа на предаването „Вяра и общество”. Свидетелски разкази и автентични кадри – в обширния ни репортаж от Руската църква. А след това ви предлагаме дискусия по темата „Визитата на руския патриарх у нас – позитиви и негативи”, в която участват проф.Стоян Денчев, ректор на Университета по библиотекознание и информационни технологии и доц. Дилян Николчев от Богословския факултет на СУ.

„Вяра и общество” се излъчва от 8.00 ч.  в събота по БНТ-1. Повторението на този брой е в петък (11 май) от 14.45 часа. Излъчването по БНТ Свят е в неделя (6 май) от 11.00 ч , с повторение във вторник (8 май) от 13.45 часа.  

Може  да ни гледате и на електронната страница на предаването – „БНТ Продукции”, раздел „Религия и История” –  в сайта на БНТ www.bnt.bg. Всеки пореден брой става  достъпен за потребители след 12.00 ч. в събота.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...