Честито на победителите!


На специална церемония в понеделник, в зала „София” на Столична бибилиотека бяха обявени имената на победителите във втория конкурс „Блага вест” 2007.

Конкурсът е инициатива на фондация „Покров Богородичен” и интернет портала „Православие България”. Тази година темата беше „Моето отворено писмо”.

Организаторите припомниха за смисъла на празника Благовещение и изразиха надежда, че конкурсът носи неговото светло послание. Пламен Сивов – изпълнителен директор на фондация „Покров Богородичен” разказа за историята на конкурса и за формата „отворено писмо”, в която той се провежда тази година. Госпожа Люба Георгиева – директор на отдел „Християнско наследство” в Столична бибилиотека – се обърна към гостите и участниците и подари на наградените деца по един брой от списание „Християнче в новия век”. За празничната атмосфера допринесоха момчетата от хора на Софийската духовна семинария, които изпълниха няколко песнопения и Силвана Павлова, която рецитира откъс от поемата „Благовещение” на Сергей Аверинцев.

Журито в състав: Отец Ангел Ангелов, предстоятел на столичния храм „Света София”, проф. Климентина Иванова, катедра „Кирилометодиевистика” към СУ „Св. Климент Охридски”, Илиана Александрова, отговорен редактор на седмичник „Православие БГ”, Антоанета Добрева, редактор в електронно списание "Литернет" и помощник редактор на електронен бюлетин "Литернет" и Горан Благоев, автор и водещ на предаването „Вяра и общество”, Българска национална телевизия мотивира избора си и разказа повече за критериите, от които се е ръководило за окончателното си решение.

Гергана Станчева – координатор на програма „Поклоннически туризъм” във фондация „Покров Богородичен” – разказа за първата награда – пътуване по избор от дестинациите, които предлага програма „Поклоннически туризъм” на фондация „Покров Богородичен”.

На тазгодишния конкурс имаше и голяма допълнителна награда. Митрополит Йосиф награди един от участнициите във възрастовата група до 18 години с пътуване за негова сметка до Индианаполис, щата Индиана, САЩ, от 16 до 22 юли 2007 година, когато ще се проведе Епархийската младежка конференция „Моят живот в Христа” и Епархийски годишен събор. Награденият участник е Ангел Воденичаров. Той е семинарист в IV курс и беше изненадан и много развълнуван от наградата.

Сред гостите, уважили събитието бяха: проф. Иван Желев – директор на дирекция "Вероизповедания" към Министерски съвет, йеромонах Поликарп – игумен на Руенски манастир "Св. Иван Рилски" край село Скрино и основател на първото в България православно радио "Сион" и други.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...