Амвросий е новият митрополит на СилистраМоже да харесате още...

6 Отговори

 1. Ioan Jelkov каза:

  Амониева силитра = Амвросиева силистра

 2. Драган Владимиров Бачев каза:

  До Прокимен,

  Прокимене, Прокименеее,

  Ти си състудент с дядо Амвросий, непризнат епископ си от дядо Максим и Св. Синод. Ако не беше в Париж, а тук, и признаваше дядо Максим за твой духовен и административен ръководител, можеше да станеш поне викарен епископ на дядото. Червена вода не е далеч от Силистра.

 3. Климент Йорданов Буренков каза:

  Да е честито на дядо Амвросий и дано появата му в Синода промени поне на йота нещата. Колкото до даруваната му от Бога епархия, то няма съмнение, че той ще съумее да посрами празноловните лаладжии по форумите. Колкото до Драган Бачев, който беше секретар на Митрополит Инокентий и продаде съвестта си за жълти стотинки или за паница леща, боя се че най-незаслужено е бил секретар в Духовната Академия, защото не усещам никакъв академичен стил на стерилните му сказания. Имам принцип да не хвърлям камъв в рядката мръсотия като провокациите на Бачев, но за сведение, с дядо Амвросий се познаваме много отпреди Духовната Академия и познавам отблизо страданията му в Църквата. Дано сега се възползва от властта си и възможността да облегчи положението на повереното му свещенство и богомолен народ. Вярвам в достойнството на м. Амвросий защото го познавам като принципен човек със солиден интелектуален багаж – нещо противоположно на Драган Бачев, който се преквалифицира да плаче на чужди гробове.

 4. Драган Владимиров Бачев каза:

  До Прокимен, тоест еп. Климент Буренков

  Дядо епископе,

  Никога не съм почвал работа в БПЦ, където и да е, след като държавата унищожи алтернативния Синод. Бяхме изхвърлени на улицата без препитание, отнеха ни правото на труд, но се справихме. Да не говоря за боя, който ядохме. Някои хора починаха от притеснение, може би други няма да получат нито стотинка обезщетение.

  Има и такива обаче, които веднага отидоха при дядо Максим. Някои в централни църкви той ги остави. Попитай се: Защо?

  Така че, не съм предател.

 5. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Клименте,

  Как е Монмартър? Има ли отопление в „Сакре кьор“? Когато видиш Изабел Аджани, поздрави я от мен. Не че ще си спомни кой съм аз, но поне ще ми стане приятно.

 6. Климент Йорданов Буренков каза:

  Господин Бачев,

  Не разбирам логиката на предизвикателната Ви ироничност. Не мисля, че е оправдано да монополизираме портала с наши глупави реплики или словесни престрелки на личностна основа, злоупотребявайки с търпимостта на администраторите. Бих уважил евентуалната Ви критичност към дядо Амвросий или свидетелство на Вашето мнение по силистренския избор. Бих възприел и евентуалната Ви критичност към мен, стига да съумеете да я изразите интелигентно в подходящо време и място. Мога само да скърбя, че един бивш секретар на Духовната Академия и секретар на дядо Инокентий усвоява една стратегия, лишена от всякаква здрава логика. Бих искал да видя във форумните Ви коментари и критики интелектуалеца – богослов и поведение на човек с достойнство, заслужаващ внимание и уважение.

  Оставам с доброжелателство и обещание да не отговарям на провокациите Ви, ако са поднесени в пословично посредствен вид.