Бачковската Богородица за пръв път в Пловдив за Деня на дететоМоже да харесате още...

5 Отговори

 1. semo_semkov каза:

  Някои може и да не целуне иконата за благословение, но поне сладолед ще хапне на корем. С чий ли пари?!
  Това ли е начин да се привлечат децата в храма? Ами като сме неспособни на друг….

 2. prokimen каза:

  Трудно ми е разбера логиката на въпросната ШОУ програма. Толкова ли е далече Бачковският манастир, че вместо богомолците да отидат на поклонение, иконата ще отива при тях. Няма ли да я пренесат със специален самолетен полет както иерусалимския огън?

 3. semo_semkov каза:

  Като при всяко ШОУ и един митрополит може да изчерпа бързо атракциите си, особенно когато са само PR за изграждане на обществен образ. Спомнете си за м-т Кирил като „наместник“ на Синода през 2006г., докато патриарха боледуваше.
  Всяко чудо за три дни! Ревностния духовник и добрият ръководител си проличава в годините, а не от ден до бладне.

 4. Lidia Ilinova каза:

  На 1 юни в Св. Божествена литургия над 30 деца се причастиха след възгласа „Со страхом Божий..“. Владика Николай прочете архипастирското си послание до децата и родителите, което е публикувано в сайта на Пловдивска митрополия. При отслужването на молебена митрополит Николай насърчи децата да застанат с лице пред чудотворната икона и после всички деца казаха заедно Отче наш. Получиха Детска Библия, иконка на Св. Богородица Бачковска и торбичка с лакомства.

  Имаше импровизирана сцена за децата в двора на храма, където пяха, казваха стихотворения, играха.

  Беше истински детски празник, който няма как да се случи с индивидуално посещение на всяко семейство в Бачковския манастир.

  Помислете си с какви сърца наричате организирания подарък за пловдивските деца ШОУ!

 5. vesko_alex каза:

  Дай Боже от всички духовници да чуваме и проповеди като тази на митрополит Николай казана на 01.06.08г.Господ Бог здраве да му даде.