Библейска беседа на тема „Възмездието и прошката в Стария и Новия Завет“ предстои през февруари



Между Неделята на Блудния син и Неделята на Страшния съд месечната среща от поредицата библейски беседи Книгата на книгите“ ще бъде посветена на темата „Възмездието и прошката в Стария и Новия Завет“.

„Когато казваме, че Бог е справедлив, ние не разбираме нищо друго, освен любовта“, казва известният гръцки богослов и духовник отец Николаос Лудовикос. Вероятно подобен парадоксален смисъл се крие и в апостол Павловите думи: „Всяко наказание изпърво не се показва да е за радост, а за скръб; но отпосле на обучените чрез него то принася мирен плод на праведност.“ (Евр. 12:11)

И все пак как Свещеното Писание ни разкрива образа на Бога – като овъзмездяващ Съдия или като всеопрощаващ Баща? Какво е разбирането на старозаветния човек за Божията справедливост и придобива ли то кардинално нова перспектива в светлината на Новия Завет?

Заповядайте да потърсим отговорите на тези и още въпроси по темата заедно с лектора отец Илиян Алексиев. Очакваме ви!

 

Лектор

Прот. Илиян Алексиев
председател на столичния храм „Рождество Богородично“

 

Къде: ателие-книжарница „Къща за птици” (София, ул. Проф. Асен Златаров 22).
Кога: 27 февруари (сряда), 18:30 ч.

 

 

 

 

Художник: Елена Мурариу

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...