Благодатният огън се очаква в София вечерта на Велика събота8804

Всяка година на Велика събота хиляди хора стават свидетели на слизането на Благодатния огън в храма на Гроба Господен в Йерусалим. Тази година Благодатният огън ще бъде донесен в България от Пловдивския митрополит Николай и ще пристигне в Пловдив. А около 20.30 ч. на Велика събота пред Светия Синод софийското свещенство ще посрещне тържествено Огъня, донесен от Пловдив и в столицата.

По-късно, около 23 ч., Българският патриарх Неофит ще бъде посрещнат в Патриаршеския катедрален храм „Св. Александър Невски“ и ще оглави Великденското богослужение, както и ще отправи Пасхално приветствие към православния български народ.

Негово Светейшество ще отслужи и Последованието на Второ Възкресение, на 5 май, в 11 ч. в митрополитския храм „Св. Неделя“.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...