Благотворителната изложба в подкрепа на онкоболните деца гостува в парламента

Днес от 10.30 ч. в сградата на Народното събрание бе открита благотворителна изложба в подкрепа на Клиниката по детска клинична хематология и онкология при УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ“ в София, съобщават от пресслужбата на Светия Синод. Събитието е по инициатива на български депутати и Културно-просветния отдел на Св. Синод, и се провежда под патронажа на Негово Светейшество патриарх Неофит, Св. Синод и председателя на Народното събрание Димитър Главчев.

Събитието беше открито от председателя на парламента, който приветства инициативата на Българската православна църква и призова народните представители да се включат активно в благотворителната кампания. На откриването на изложбата от името на Св. Синод участва Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил, ръководител на Културно-просветния отдел. В събитието се включи и проф. д-р Добрин Константинов, началник на клиниката, който благодари от името на персонала и малките пациенти за тази благородна инициативата на Църквата, която изпълва с надежда и радост децата, които творят и техните връстници. Той анонсира идеята през следващата година в Синодалния конкурс да са включат със свои творби и децата-пациенти на клиниката.

Това събитие дава начало на втория етап от благотворителната кампания „Деца рисуват за деца“2017 на Българската православна църква, която предлага възможност наградените творби в синодалния конкурс „Възкресение Христово“ също да се продават с цел събиране на средства и даряване на медицинска апаратура за лечение на нуждаещите се децата. До този момент със събраните средства от първия етап са закупени и дарени на Клиниката три инфузоматни апарата – волуметрични помпи за прецизно регулиране на медикаментозните вливания при лечението на онкоболни деца.

 

Коментари

коментара

Близки теми: