Богослови на литийно шествие против гей-парад в СофияМоже да харесате още...

6 Отговори

 1. Kakvo e istina? каза:

  Нека първо дефинираме какво е „богослов“ и какво е „гей“ за да знаем, кой срещу кого е. Не съм съгласна с определението богослов, та нали това би трябвало да бъде всеки, който говори и размишлява за Бога и Неговите проявления? Аз приемам, че на площада се събират академични богослови, т.е. хора с висше образование или поне стремящи се към такова. Ако обаче те имат висше образование, то би трябвало да знаят какво е „гей“ и не да се събират срещу него, а да го срещнат с мир и да му помогнат да се измъкне от задънената улица в която или сам е попаднал, или природно е въведен. „Гей“, това са хора с един голям проблем, а именно в мъжко тяло живее жена, а в женско тяло мъж. Това не е естественно и на подсъзнателно ниво започва вътршен конфликт и аз си мисля, че парада е по-скоро зов за помощ, токолкото отвоюване на територия. Гейовете знаят, че тяхното състояние не е нормално, а които от тях твърдят обратното или са прекалено не смирени или са си загубили ума. А на луд човек, каквото и да му говориш е все тая. Нека маршируват, ако това им помага да изразходват енергия. Те са уми и талантливи хора и това е от Бога, за да нямат поравдание на Страшния съд. Аз всичко ти дадох чедо, ти защо не се бори със страстта?

 2. borbi каза:

  Искам да попитам,къде е Българският свети синод,православният президент и подобните му държа(в)ници?Не е ли това морално самоубийство.БПЦ от какво се страхува?Има ли някакъв проект,програма за работа с населението.Може би чака разрешение от „дражавата“,която при всеки удобен случай се намесва в делата на Българската Православна Църква.Защо Българската Църква не се намесва в защита на „гражданската свобода“.Много ми е интересно,Църквата от кого трябва да се контролира.От населението,от правителството,отБОГ,от св.синод.Трябва ли да се контролира?Как би станала достъпна за обикновените хора и население.Или всичко е … работа.Между другото хомо-сексуалните не са божи-кравички беззащитни,не знам дали и доколко осъзнават,че това е болест.Опасна болест убиваща духа.Но с Божия помощ съм сигорен,че ще го разберат.

 3. vitaliy_stepanovich каза:

  И не им ли минава през ума на братята во Христе (богослови), че с това литийно шествие ще направят много по-голяма реклама на пед… пардон, меките китки, отколкото хунвейбините на Боян Расате например?! И не е ли по-важно духовното обгрижване и евхаристийно възпитание на тия малкото, които влизат в храма, отколкото зелотски акции с мижав, а често и с обратен ефект?… Е, все някога човек се поучава от грешките си и това поредно кроше във въздуха на някои наши събратя ше им подскаже(надявам се), че не това е начина…

 4. kipria каза:

  Не е истина,че всеки,който говори и размишлява за Бога и Неговите проявления, може да бъде наречен богослов. Св.Григорий Богослов в своите бележити „5 слова за Богословието“ казва, че не всеки и във всяко време и не пред всички може да разсъждава за Света Троица т.е за Бог. Всички знаем какво се получава, когато хора с извратени и нечисти помисли започнат да разсъждават за Бога. Тово си е чисто Богохулство.Съгласна съч,че хората с „обратна“сексуална ориентация имат духовен, а понякога и психологически проблем,но на много от тях това им допада. Не вярвам,че гей-парада е зов за помощ, а по-скоро е войнстващ хомосексуализъм.Проф.Радко Поптодоров,един благ човек, когото студентите много обичахме казваше „Щом си хомосексуалист, стой си мирно и кротко и сведи глава пред Бога, а не да го навираш в очите на другите , едва ли не като добродетел.Дадохме им свобода, а те злоупотребиха с нея, че започнаха и да ни притесняват.

 5. kipria каза:

  Подкрепям колегите богослови,че гей парадът не е безобидно шоу,а опит да се натрапи на обществото ненормалното като нещо естествено и нормално.Незнам само какво може да се постигне с едно безобидно шествие. Таня Груева

 6. Ivaylo82 каза:

  Zdraveii te,bude te jivi i zdravi i BOG da VI POMAGA i Vshichki Bulgarski SVETII