Борислас Цеков предлага „топла връзка“ със събораМоже да харесате още...

5 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  Прегледах предлаганите промени в Устава, поместени в „Двери.бг“. Те не са козметични, а имат конкретна цел – да предоставят цялата власт на епископите, но да ги освободят от отговорност, тъй като енориите ще бъдат оставени на самоиздръжка. На практика това означава, че след десетина години православен живот в България ще има само в няколко по-големи града. Всичко останало ще бъде духовна пустиня, в която ще вият вълците на радикалния ислям и протестантските секти.

 2. plamen каза:

  Основният проблем на предлагания текст на нов устав е времето, по което се появява – в навечерието на самия събор. Не виждам как щеше да пострада процеса по приемането му, ако проектът беше публикуван поне месец преди събора – за да могат хората (да не пиша Божият народ, че да не обвинят в презвитерианство) да имат време да помислят върху него. Сега и да четем, и да обсъждаме, файда nichts. А проектът за устав изобилства от текстове, които поставят нови и нови въпроси. Обществено обсъждане не се случи – а можеше, при това съм сигурен, че щеше да има полза.

 3. Lidia Ilinova каза:

  Аз изпратих моите предложения за Нов Устав, където устройството и ведомството са обединени по раздели, освен другите ми предложения за изчистване на архаичните думи, пропуски и допълнения. Да видим дали ще се приеме новата структура на Устава.

 4. Християнче каза:

  Не е ли това кощунство и светотатство спрямо БПЦ? Христос Воскресе!

 5. prokimen каза:

  Pozor za Balgaria i za psevdocerkavata da imat za avtoritet tova negramotno sashtestvo, koeto e na kosmichna dalechina ot Evangelieto i negovite principi na jivot. Pozor!