България и Русия – една славяно-православна държава?Може да харесате още...

5 Отговори

 1. Т.Георгиева каза:

  На сектантите бе дадена възможност да клеветят, а отец Зотик бе унизен. Когато обясняваше на неграмотните „християни“ значението на думата Держава, бе спрян с думите, че манипулира. Добре, унизихте отец Зотик. Хвърляхте кал върху отец Филип, клеветяхте месеци наред и заблуждавахте целия народ, както външно министерство и правителството. Истински православен човек не може да падне до нивото ви. Има страх от Бога и съзнава, че е срам за християнството, така че има задръжки. Не може да падне толкова ниско. Православния християнин застава до отеца на когото вярва, а това е отец Филип и се оставя в ръцете на Бога и неговите св. угодници. Св Серафим ще каже последната си дума, както и св. Николай. Време е за плесницата на могъщата му длан върху сектантите, вероотстъпниците и богоборците!

 2. Алекс К. каза:

  Поздравления! Особено нагласените обаждания в студио ме впечатлиха. Никой от богомолците на Руското подворие не се е съмнявал, че първа ще се обади в студиото г-жа Нина Господинова, като най-мразеща отец игумена рускиня – една от двете.
  Другите също бяха – муцки. Тази от Австрия с заявления, че не и дали да запали свещ, защото е българка – страхотно! Направо неподражаемо, щях да се разплача.
  На тези, които обичат о. Филип и искаха да кажат някои хубави думи, които уж чакат на телефоните, г-н Благоев се извини в предаването. Сигурно друг път.

 3. Алекс К. каза:

  Има и още нещо.
  Професорът каза в предаването нещо съвсем ново в еклесиологията!
  Че църквата е постоянно братство, постоянно евхаристийно събрание. Какво е това? От рода на „разкъсано евхаристийно тяло“? Толкова ли е невежествен вашият професор?

 4. Ольга каза:

  Тук можете да прочетете същия текст на български.
  «Представителят на Московската Патриаршия у нас реагира остро на предаване на БНТ1»:
  http://www.pravoslavie.bg/Документи/Представителят-на-Московската-Патриаршия-у-нас-реагира-остро-на-предаване-на-БНТ1

 5. Ольга каза:

  Цитат от този текст: «Обсъждането на голословните обвинения съставя основната част на предаването. Използва се класическият прийом на контрапропагандата: да се припише на опонента определена позиция (удобна за критикуващата страна и често имаща малко общо с реалността). А после с патос да се разобличава. Така Руската православна църква се обвинява в заиграване с национализма, което се определя като «фашизоидност», а самата църква се нарича «фашизоиден авангард на руското правителство». Тази перла принадлежи на човека, който, по мое мнение, сам страда от «шизоидност»: човек, употребяващ подобни епитети по адрес на православна църква, едва ли самият може да се смята за православен. Още повече, че по странно стечение на обстоятелствата той едновременно е енориаш на самата руска църква, която така яростно обвинява»..