Българи строят виртуална църква, търсят си свещеникМоже да харесате още...

12 Отговори

 1. proben каза:

  Ние първия живот на църквата не можем да оправим, та до втория ли опряхме…

 2. evfimiya каза:

  taka e. a i sushto ne mozem da zamestim ziviya glas na sveshtenika s nyakakvo zalko kompiuturno izluchvane. nai mi e interesno kak shte se izvurshvat izpovedta i prichastieto. tova za men e koshtunstvo i pulen absurd.

 3. evfimiya каза:

  da dopulnya – sushtnostta na pravoslavnata hristiyanska curkva e v subranieto i v evharistiyata…

 4. neznaesht каза:

  Vyarata virtualna li e?!Nadezdata i lyubovta virtualni li sa?! Virtualno li shte palim virtualna svesht vuv virtualen hram?! Moze da sum glupovat konservator, no tazi ideya prosto mi namirisva na syara. Ima idei postlani s „dobri“ namerenia, koito vodyat kum ada.

 5. Music каза:

  Желанието на инициаторите на идеята за „виртуална църква“ показва просто, че те не осъзнават що е то Църква и какво се прави/случва в нея…
  Секънд лайф е място за емигранти… почти като реалните…с почти същите потребности…
  Може би с повече компетентни обяснения ще разберат какво имаме предвид и колко абсурдна е за един православен християнин тази идея.
  И може би ще се намери общоприемлив вариант за създаване например на нещо като виртуално неделно училище с водене на беседи ако се намери ентусиаст, който да прави това…

 6. Jeshua каза:

  Погледнете го и от добрата страна. Много от виртуалните посещачи може да се вдъхновят и да решат да отидат на истинска църква :-).
  Но така или иначе, почти сигурно е, че никой който ходи на истинска църква няма да я замести с виртуалният и еквивалент, а тези които по цял ден киснат във втория живот едва ли някога са си мислели да отделят време за посещение пред иконите.
  Разбира се това не е от първостепенно значение – ходенето на църква. Важно е човек да живее по добри канони…пък дори и да прекарва по 5 часа във някакъв виртуален свят. Или по 24 в така наречената действителност, където нещата предимно не са такива каквито изглеждат.

 7. p_stefanos каза:

  Както в бележката на редакцията, така и във всички постинги става ясно, че на всички е ясно, че виртуална църква не може да има. На зидарите на сайта им е хрумнала идеята за виртуална църква, защото нямат понятие от реалната. Но от друга страна повечето хора от реалния свят също толкова нямат понятие от църква. От трета страна, ако това с това дело се заеме разумен и грамотен реален човек, той може да насочи виртуалните човеци в правилна посока. Но от четвърта страна, точно там е проблемът, че с подобни дела най-често се захващат нечитави хора. От пета страна страна българската виртуална общност наброява едва 100 човека. От шеста страна, ние в реалния свят да не би да работим с по-големи общности? И от седма страна (последно) всеки уеб-сайт не е ли в някаква степен виртуален?

 8. toshev2006 каза:

  С тази виртуалност, някои напълно са загубили връзка с реалността. Сатанизъм…………и извратеност…….

 9. Georgi каза:

  Second Life е компютерна игра, която отнема много време и може да открадне живота на човек.

 10. chorbalan4o каза:

  път към ада, сатанизъм и извратеност.

  абе вие наред ли сте? става дума за игра. дали ще открадне живота на човек зависи от самия него. щото и висенето по цели дни в pravoslavie.bg може да отнеме живота на човека, както е в моя случай – вместо да си чета лекциите, щот съм на изпит утре, аз съм тръгнал да ви чета статиите и постингите… :-))))))))

 11. Georgi каза:

  Second Life е компютерна игра, която предлага втори живот и дори и дори прехраната си да изкараш в нея.
  Ако Свещеник влезе в Second Life, единственото което може да ИГРАЕ е катахизатор и нищо повече. Аз лично се съмнявам да има успех.