Българската православна църква по времето на Патриарх Максим и след товаМоже да харесате още...

5 Отговори

 1. Виолета Симеонова каза:

  Живея в Софийската енория на кв.Горубляне искам да ви разкажа една истина.
  В Горубляне преди години хората ходеха на църква само на венчавки, кръщанета и погребения. След някалко трагични раздели с презвитерите които служеха в нашата квартална църква с одобрението на тогавашното настоятелство, поискаха от Св.Синод млад и отдаден на вярата ни духовник. От там се отзоваха и изпратиха отец Петър.
  Предценката на Св.Синод беше правилна. /четете продължението/

 2. Виолета Симеонова каза:

  За много кратко време със своята вяра, смирение, отдаденост към Господ и неуморният му труд, който се изразяваше в редовните отслужени с любов към Бог и енориайшите Литургии, беседите, обхождането на къщите за водосвет в празнични дни и непрекъснатото му смирение. Хората в нашата енория започнаха да пристъпват по-често прага на църквата и не само от Горубляне, започнаха да идват и от други енории, не само заради Божията вяра а и заради самия отец Петър. Но и тук както и по целия свят се намериха завистници на тази почит към човека и се /ще има продължение/

 3. Виолета Симеонова каза:

  намериха злонамерени хора, които оклеветиха отец Петър пред Св.Синод неоснователно.
  Искам да ви кажа че решението което взе тогава ръководството на Св.Синод под натиска на доносите, и тяхната неинформираност и нежеланието да чуят гласовете на мнозинството от енорията изпратиха отец Петър незаслужено да изтърпява наказание в Троян, разделен от неговата съпруга, деца и близки, защото небеше подсигурено и жилище за семейството му. Знаете че не е лесно да оставиш всичко там където работиш, децата ти учат /това стана през учебно време/ , да зарежеш всичко понеже има голяма бюрократщина./има продължение/

 4. Виолета Симеонова каза:

  Ние жителите на квартала и неговото семейство не го изоставихме. Сформира се движение в негова защита, намерихме адвокат които проучи всички доноси и клевети, проучи нещата и сизказа становище че отец Петър е невинен, че всички доноси по негов адрес са клевета. Инфармираха го че ще заведем дело и с Божията помощ правдата ще възтържествува.
  А той смирено повтаряше, щом съм наказан от Св.Синод ще си изтърпя наказанието си.

 5. Виолета Симеонова каза:

  Благодарение на това негова смирени, на непрестанното усърдие на хората които вярвахме че има Божия справедливост от енорията и служители на Българската Православна Църква / дай Боже да се повече/ . Отец Петър беше възстановен да служи в храма на кв. Горубляне.

  Нека сега когато се избира нов Патриарх, да се избере такъв който да е справедлив и строг за да непозволява да го заблуждават, да вижда истината независимо от това колко добре се крие, за да нестрадат и други презвитери, монаси, монахини и всички други които предано служат за успеха на Православната вяра в нашите църкви!
  Искрено се моля пред Господ и дано да чуе молитвите и на мен и на много други вярващи в Христа!