Българският параклис в Антарктида e в плачевно състояниеМоже да харесате още...

3 Отговори

  1. Людмила каза:

    Интересно как пътните разноски до Антарктида се изчисляват в размер на 10000 лева? Пътували сме нееднократно от Окланд, Нова Зеландия до София и мога да потвъдя, че двупосочният едногодишен билет струва около 2500 новозеландски долара или лева (курсът е почти 1:1). От Германия се намират билети по за 1200 евро, което е същото. Интересно как от Окланд до Антарктида може да се похарчат 7500 лева? Дори с луксозен кораб – круиз да се пътува пак няма да идат толкова. И защо трябва да се лети през Латинска Америка, ако струва толкова по- скъпо?

  2. Людмила каза:

    Съответно, възниква въпросът, като събират пари с лека ръка, не може ли да направят една предварителна сметка и да не искат толкова пари – 10000 за път и 10000 за бои(!). Не че са супер много, но не е морално да се иска от бедните българи с лека ръка и да се твърди при това, че трудът е безплатен и делото е супер Богоугодно. Такъв подход руши доверието на хората и за останалите дарителски каузи, в т.ч. църковни. Моля за прошка, ако греша, но една честна калкулация, ще разбие всякакви съмнения.

  3. Горан Благоев каза:

    Уважаема Людмила, типично по български бързате да хлевоустите, преди да сте вникнала в същността на проблема. Пътуването до Антарктида се осъществява не само със самолет, но и с кораб. И възлиза на около 7-8 хиляди евро на човек. Както ни уверяват антарктиците. Останалите 2-3 хиляди са предвидени за закупуване на материали. Така че сумата наистина възлиза на около 10 хиляди евро. Художничката Г.Павлова е изключително честен и скромен човек, за да се съмнявам в нейната непочтеност. Още повече, че и антарктиците застават зад нея – средствата ще се набират по тяхната сметка. Така че за никакви спекулации не може да става дума. Никой няма намерение да граби бедните българи. Засрамете се с критиката си – каузата наистина е благородна!! .