Български храм в Истанбул е затворен от властитеДнес сайтът Актуално, позовавайки се на турския вестник "Сабах",  съобщава, че преди две седмици е била запечатана сградата на православната българска църква в квартала Шишли в Истанбул, заради твърденията, че без разрешение са свалени и заменени с нови оригиналните икони в храма, които имат историческа стойност.

Екипи от общината отишли в църквата след подаден сигнал и установили, че старите икони в пространството зад олтара са свалени и на тяхно място са окачени нови, без разрешение за това. Проверката установила също, че помещението е боядисано без разрешение, поради което вратата на църквата била запечатана.

"За пръв път в историята на турската република беше запечатана църква" е заглавието на публикацията в "Сабах", цитирано от  Актуално.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...