Варненци и бургазлии правят молебен за дъждМоже да харесате още...

9 Отговори

 1. blago4estiwia каза:

  Доживяхме втора Ванга? Най-накрая. Амин, амин, амин, (както се казва в тези среди)

 2. ... каза:

  да ве звучи като заклинание някакво. Шантава работа. А ако до три дена не вали? Ще трябва да каже и обясни, че такава е Божията воля. Народа няма да го разбере, що Бог не ни слуша.

 3. Vladimir каза:

  По безсмислени коментари от вашите не бях виждал. И като е казал дядо Кирил, заваляло ли е? Заваляло е. И кой врачува в случая, след като неговите думи са се изпълнили, а вашите са „а ако до три дена не вали“? И след като сте двама, значи сме доживяли и трета Ванга.

 4. ... каза:

  Аве изразявам мнение, фо да правим като не мислим като теб? Ъ?
  Това си изглежда смешно. Като шаманска работа. Шамане, нема бизони, „айде правиме танца на бизоните“, „шамане нема дъжд“, айде танца за дъжд. Не знаех, че тези неща се правят така открито. Някакво е смешно, хората няма да приемат религията както трябва. Тези молебни не са като тайнствата, повече приличат на шамански работи. Та хората ще придобият погрешна представа.
  А верно може да е заваляло, ама само „проръси“-ло. И фо всички ще тръгнат да му се кланят. „Леле мале, каква сила, какъв застъпник ни е“. На мен ми звучи смешно. И а на ваз незнам как. Опитайте се да ни отворите очите щом използвате ирония към нас. Иначе всеки може да казва, ти си еди си какъв, но айде кажи как да се променя. И Църквата същата работа, еди си кое е лошо и еди си кое също. А самите те го правят, а и не показват, като е лошо как да се борим с него. Борят се с лошото разни доброволчески организации, издават брошури, правят проекти, а наще попчета си седят и критикуват. Па да им се кефи човек. Няма да им се кефят, ще си чета книгите и те така. Дори на говото да им дадеш на тези попчета, пак ще те размотават като маймунка и пак нищо няма да направят, това го говоря от опит, от последните две седмици. Вие с това „проръси“ незнам колко може да си го използвате като аргумент за попчетата ни. Не ми се занимава просто…. Мани мани беги…

 5. vency_82 каза:

  Господ да прости на тези които критикуват Светия Дух като казват че това е шаманска работа. Явно някои хора не познават православието и не са чували че тайнство е всяко действие на Светия Дух. Както казва Господ заблуждавате се като не познавате Писанието, където се казва: искайте и ще ви се даде. И не виждам каква е връзката на Ванга със Варненския митрополит?

 6. Idiot каза:

  Относно шаманството, в което обвиняват дядо Кирил, бих желал да Ви запитам, според Вас какво съдържа онази дебела попска книга, която всеки поп има, наречена „Требник“?
  И веднага Ви отговарям. В нея има молитви за всички случаи в живота. В Светата Библия е казано, доколкото си спомням, от Господа Наш Иисус Христос, постоянно да се молим и да пребъдваме в молитва. Даже и ако отворите молитвеника, отпечатан с благословията на Светия синод на Българската Православна Църква, ще видите, че в него има молитва преди влизане в храма, след влизане в него, за дъжд, при многодъждие, преди работа, след работа, преди и след хранене, за пътуване по суша въздух и вода, при боледуване, към именния светец, на рожденния и именния ден, за нова година. Това са само някои от молитвите в молитвеника. Ще запитам …, не смятате ли, че в Требника са повече?

 7. Liturgist каза:

  Не знам кое ви подразни в тази публикация? Едно е Вангелия Гущерова, едно е митрополит Кирил. Все пак той е епископ на БПЦ при това с доста активна дейност в рамките на цялата страна. Който работи, той и греши. Вярно е, че дядо Кирил не е особено сговорчив и многословен, но повярвайте ми полага много по- вече грижи за свещениците си , отколкото някои други митрополити.

 8. bastet каза:

  може би повечето от нас е добре да се помолят да завали дъжд а не да одумваме кой се е сетил да помогне с каквото може. преди 5 дни се върнах от Англия и като видях изсушената зелинина ме заболя . Помолих Бог не само в Англия и тук да има дъжд за да се вижда красотата в целия и блясък .Аз живея в Бургас туристи много нека да разказват за красотата на България да се помолим да вали.

 9. ... каза:

  Нямам нищо против моленето. Навяваме на мисълта на шаманство именно това, че са го направили така видно. Това е смешното, нелепото по-скоро казано. Знам, чев молитвеника има всякакви молитви. Но именно, публичността е смешна. А за какво мислите е суша? Бог няма да чуе молитвите ни докато грешим. Всичко това е именно защото грешим, ако подобрим живота си тогава, Бог ще ни чуе. А това си е от глобалното затопляне, а глобалното затопляне е от греховете ни. Ако намалим греховете към природата, тогава и тя в лицето на Бог ще ни се отплати както ние искаме. Та молитвите ви няма да помогнат толкова, колкото ако промените начина си на живот към по-екологичен.