Великденски четения във Варнаvelikdenski 4eteniqЦърковното настоятелство на варненския храм „Св. Атанасий” и тази година организира традиционните Великденски четения. Те се провеждат с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, а целта им е да подкрепят вярващите в духовната подготовка за предстоящия Празник на празниците – Възкресение Христово.

Програма на Великденските четения 2015

На 20 март (петък) от 18 ч. ще бъде представена лекцията на тема „Светият Кръст в богослужебните текстове на Триода” (сотириологични и духовно-нравствени аспекти). Лектор ще бъде доц. Стефан Стефанов от катедрата по теология при ШУ „Епископ Константин Преславски ”.

На 22 март (неделя) от 11 ч. ще се проведе лекцията на тема „Старозаветната жертва – предобраз на Христовата жертва”, лектор: доц. Ивайло Найденов от Богословски факултет на СУ „ Св. Климент Охридски”.

На 29 март (неделя) от 11 ч. лекцията ще бъде на тема „Евангелие на Възкресението” с лектор проф. Емил Трайчев от Богословски факултет на СУ „ Св. Климент Охридски”.

Всички лекции ще се проведат във варненския храм „Св. Атанасий”.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...