Владиците-агенти сринаха доверието към църкватаМоже да харесате още...

7 Отговори

 1. Fr Pavel каза:

  Умрял е лъжемонахът Дим Дуков, който също допринесе за сриването на авторитета на БПЦ.

 2. Христов каза:

  Хайде стига скудоумни истерии. Банални станахте. Същите тия „пълнолетни българи“ съвсем неотдавна си избраха за падишах телохранителя на бай Тошо и дружината му, чието милиционерско минало (а и настояще) никой не крие. „Възмутеният“ днес народ да не се прави на ударен, защото в мнозинството си живееше в сладка симбиоза със социализЪма и сътрудничеше на атеистическата диктатура, па ако ще само с пасивността и безгръбначието си. Така че не ни навирайте мнението му, нито него самия като достойна за уважение инстанция.
  Скандалът с владишките досиета- също както разколът на Пимен преди години- е още една спецакция на „тайните служби“, против които пак се лее река от безплодни народно-медийни плюнки. Милиционерит пак успяха да уловят като шаран отъпелия българин , който не спира да доказва своите лицемерие, глупост, и най-лошо от всичко, анархистичното си безбожие.

 3. Т Георгиева каза:

  Г-н Христов е прав, че нещата се истеризират. Тази година при канона на св Андрей Критски, няма място човек да си направи земните поклони. Само на колене стоим, защото няма МЯСТО! Разбира се за двумилионна София, това е малко като присъствие, но пък и няма място за повече. Отвън ли, като на Великден да стоят хората в тоя студ? А пък и в останалите енорийски храмове също се чете канона. В нашия храм има повече хора от друга година.
  Ако ИЗОБЩО има спад в рейтинга, той се дължи на ония, които бяха и за съжаление си остават незапознати с православната ни вяра. Те обичат да дават крайни мнения. /Като някаква г-жа Лена от друга тема, която бе употребила безчет прилагателни за да даде воля на своята неприязън към събития в своя енория, която е извън България/.
  Ако изобщо е правено такова проучване!
  Мен не са ме питали, а е възможно и други християни да не са питали когато са правили представителното си проучване.

 4. о. Павел каза:

  Автор: П.С.Казанский
  История православного монашества на Востоке. В 2 тт.
  Год: 2000
  Количество страниц: 1082
  Размер: 7 MB
  http://depositfiles.com/files/k3q83h0m2

 5. Гошо каза:

  „Тази година при канона на св Андрей Критски, няма място човек да си направи земните поклони. Само на колене стоим, защото няма МЯСТО!“ – това не е съвсем вярно, има и снимки, лесно мжое да се промени 🙂
  А във вашия храм като се чете – кога става това и колко човека има?
  А колко се събраха примерно в Св. Кирил и Методий, пък било и само на колене да са както казвате и колко процента са това от двумилионна София? 🙂 Дотолкова беше празен отпред храма снощи, че владиката излезе чак на средата да чете канона…
  Дотолкова е паднала репутацията на свещениците, че вече и жени пеят в хора на свещениците 😀

 6. Т Георгиева каза:

  [quote name=“Гошо“]“
  А във вашия храм като се чете – кога става това и колко човека има?
  А колко се събраха примерно в Св. Кирил и Методий, пък било и само на колене да са както казвате и колко процента са това от двумилионна София? 🙂 Дотолкова беше празен отпред храма снощи, че владиката излезе чак на средата да чете канона…
  Дотолкова е паднала репутацията на свещениците, че вече и жени пеят в хора на свещениците :-D[/quote]
  Вие бяхте ли там? Или го видяхте на снимките. И какво от това, че пеят жени? Вие мразите жените? Смятате, че те подбиват репутацията на Църквата, така ли да Ви разбираме?
  Може и да ви се виждат малко хората миналата вечер, но нашият храм бе пълен.
  Казано накратко – реално не се ЗАБЕЛЯЗВА ОТЛИВ на християни. Това исках да кажа, освен, че силно се съмнявам в резултатите на „представителните“ проучвания.

 7. Цвет каза:

  Голяма работа като са били там.. Вие търсите нещо да се заядете и какво показвате с това, че Бог не съществува ли… оооо той съществува.. Вярно не всички са цвете за мирисане, но все пак са приели монашески пост и прочие, дали си вършат работата или не може да съди САМО И ЕДИНСТВЕНО БОГ!!!! Ное сме тук да разберем истината, те кво правят в личния си живот не е наша работа, както и не е моя работа да питам вас с кого, кой какво и как.. Нито ме интересува нито ми пука!