ВМРО се обяви против задължителното вероучениеМоже да харесате още...

13 Отговори

 1. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Легендата за Мойсей – истина:
  http://www.monitor.bg/article?id=261628

 2. Траянка Георгиева каза:

  Вероятно , синода е отрязал вмро, които пък са търсили далавера от участието си в литииното шествие, затова запяха на друг глас. Грешка бе участието на църквата в анонимни , хулни дебати. Християнина стои зад името и подписа си в националната подписка. И ще отиде да покаже волята си открито. Не зад псевдоним, грозно и подмолно. Жалко, че МОН се влияе от мненията на подобни жалки и смешни хора, нямащи лица и очи. Хора – бесове.

 3. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Дионисий Ареопагит, съчинения, безплатно –
  http://uploading.com/files/get/48b888fb/

 4. Стефан Стефанов каза:

  Ами ние отдавна знаем, че истината за Моисей не е легенда 🙂

 5. Иван Иванов каза:

  Само инфантилни, заслепени или злонамерени хора могат да допускат и искат парекселанс задължителна религиозна индоктринация в държавните училища!
  Моята идея е, както неведнъж съм отбелязвал: една, примерно година, религиознание, осигурена от държавата, а след това, различните изповедания организират собствено факултативно обучение на желаещи, като те (изповеданията) плащат на учителите си, а държавата осигурява стаи в училищата, оказва методична помощ и контролира(?) за сектанство!
  Лозунг: Не на подкрепата за делата на сатаната, прикрити под маската на добри(?) намерения и напъни!

 6. Андрей Романов каза:

  [quote name=“Дон Кихот“]Дионисий Ареопагит, съчинения, безплатно –
  http://uploading.com/files/get/48b888fb/%5B/quote%5D
  Псевдо-Дионисий, Доне. Отдавна е доказано, че тези текстове са фалшификат.

 7. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Не съм сигурен кой е по-фалшив, но зная, че ангелологията и сакраментологията на Православната църква се основават на трудовете на този палестински епископ, който е умерен еретик (монофизит).

 8. Траянка Георгиева каза:

  Домашните любимци на Рефаб – тарантулите, явно не го задоволяват емоционално и духовно, та отново вилнее из форумите. Приятелю, вземи си топлокръвно животно – котка, куче или най-добре, стани приемен родител. И тогава ще имаш право да решаваш съдбата на децата на България както и на своето.

 9. Андрей Романов каза:

  Като стана дума за православна сакраментология, ще си позволя да цитирам, макар и офтопик, мой коментар, който беше грубо изтрит в сайта на една зилотстваща попадия:

  „Католицизмът е повлиял на православието повече, отколкото сме свикнали да мислим. Учението за седемте тайнства, влизащо днес във всички православни догматики, е формулирано от Пиетро Ломбардски през ХII в. и догматизирано на четвъртия Латерански събор. Има и други заемки и влияния. Най-известното православно духовно ръководство, „Невидимата бран“ на св. Никодим Светогорец, е превод на съответния латински трактат на монаха-театинец Лоренцо Скуполи. Съвременната ни разрешителна молитва по време на изповед е с католически произход и т.н. Нещата не са толкова прости и светът не е черно-бял, както някои си го представят“.

  Попадията го изтри, защо това били „долни модернистки лъжи“. На въпроса ми в какво именно са лъжите тя не отговори и започна просто да трие всичките ми коментари. Луди хора.

 10. Иван Иванов каза:

  „#8 Траянка Георгиева 2010-09-24 18:16 Домашните любимци на Рефаб – тарантулите“

  Имах за кратко 2 паяка-тарантули, а на теб все ти са в устата – за втори път в „Православие“, вече, като лична нападка!…
  Въпросът при теб, обаче, е в [b]болната мистика[/b] , от която дълбинно и цялостно (доказано!)страдаш, според мен, както неколкократно съм ти казвал лице в лице! 🙁 🙂

 11. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Днес сякаш се отвори преизподнята. Изпълзяха, изсъскаха, изсвирепяха самите демони на ада. Цял следобед загубих да чета форумите с потресаващо единодушие на сатанинските нападки срещу Бога, вярата, църквата. Тези, които 45 години не успяха да унищожат православието в България, го направиха за 20 години. Ние, православните, сме шепа хора и слава Богу, защото мнозина са звани, а малцина – избрани. Затова трябва да си сътрудничим и да се обединяваме, а не да се заяждаме за дреболии. Времето нататък е късо.

 12. Траянка Георгиева каза:

  Рефаб, комплимент за мен е това, че ТИ, ме обвиняваш в болна мистика. Ако го бе направил някои друг – бих се разтревожила. Освен това на бой нося. Обиди, страдания, унижения – не ме плашат, нито впечатляват. Ако съумея да спася и една невинна душа, от ада на атеизма и бездушието, през които съм минала сама, без да имам за опора Бога – всичко си струва.

 13. от другата страна на каза:

  НЕ СМЕСВАЙТЕ ВБРО НА ДОНОСНИКА ОТ ДС КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ И ВМРО-НИЕ, КОИТО НАПУСНАХА И СЪЗДАДОХА НОВА СТРУКТУРА , ЗА ДА ИЗРАЗЯВАТ НЕЗАВИСИМО МНЕНИЕ И ОТНОШЕНИЕ, А НЕ ПОД ДИКТАТА НА НАБЛЮДАВАЩИЯ КРАСИМИР И ВМРО АГЕНТ. ВМРО НИЕ НЕ САМО ПОДКРЕПИ ЛИТИЙНОТО ШЕСТВИЕ, НО И ОСИГУРИ ТРАНСПОРТ ЗА ЖЕЛАЕЩИТЕ ОТ СТРАНАТА!