Вселенският патриарх Вартоломей отслужи служба в българската църква “Св. вмч. Георги” в ОдринВселенският патриарх Вартоломей, заедно с митрополитите на Канада, Чикаго, Италия, остров Крит и още 12 острова в Егейско море, се намира на посещение в Одрин, съобщава агенция Фокус. Заедно с придружаващите го митрополити Вартоломей е отслужил молебен в българската църква “Св.вмч. Георги” в квартал Къйък в Одрин.

Вселенският патриарх е заявил за представители на медиите, че е доволен отприятелството между Турция, Гърция и България и е убеден, че развитието на политическите връзки между трите страни спомага за спокойствието и щастието на техните народи.

Негово Светейшество е напомнил, че миналата година по същото време пак е бил в Одрин заедно с младежи-християни от Истанбул и е останал много доволен.

След църковната служба вселенският патриарх е  честитил имения ден на българския патриарх Максим и му е пожелал здраве и дълги години живот.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...