Вселенският патриарх Вартоломей пристигна на официално посещение в Българияbarth_bulgariaДнес Вселенският патриарх Вартоломей пристигна на четиридневно официално посещение в България. В делегацията, начело с патриарха, са Драмският митрополит Павел и Адрианополският митрополит Амфилохий.

Българският патриарх Неофит лично посрещна своя събрат на летище София, заедно с трима от членовете на Светия Синод: Видинския митрополит Дометиан, Русенския митрополит Наум и митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф.

Предстоятелят на Цариградската патриаршия бе настанен в Гранд хотел „София“. По-късно тази вечер скъпият гост ще бъде посрещнат от турския посланик Сюлейман Гьокче на официална вечеря.

В празничната сутрин на Архангеловден – 8 ноември, от 9.30 ч. патриарх Вартоломей и патриарх Неофит ще отслужат съборна св. Литургия в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“. По-късно същия ден, към 12.30 ч., Вселенският патриарх ще се срещне с деца на загинали служители от системата на МВР.

 

 

Снимка: www.romfea.gr

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...