Вселенският патриарх подари часовници на деца на загинали полицаиМоже да харесате още...

4 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  Да се смееш ли, да плачеш ли? Министърът безбожник, който пикае пиян във фонтаните, подарява на Цариградския (не е вселенски) икона. А патриархът, който за гърците е въплъщение на духовността, подарява часовници – символ на временното и преходното. Нали знаете, от онези, пластмасовите, китайските, на килограм дето се продават. За по-евтино бе.

 2. ieromonah Ioan каза:

  Когато патриарх Вартоломей беше във Виена също подари по един часовник на всички свещеници. Дано НЕ е подарил от същите часовници и на децата. Тези, които даде на нас бяха с инкрустация с името на Бенедикт 16-ти, т.е. той е поръчал прекалено много за посещението на негоподобния му, че сега май ги раздава по целия свят. И гледай каква измама, уж ти дава часовник „вселенския“ патриарх, а от задната страна стои името на Бени.

 3. Дон Кихот каза:

  „Още в началото на речта на Негово светейшество обаче настана смут. Родните митрополити взеха малката зала за ръгби игрище и с лакти избутаха студенти и журналисти, за да виждат цялостно Вартоломей I. Премеждията на патриарха продължиха и с преводачката, която обърка тотално речта му. При поредната грешка Вартоломей не издържа и скастри дамата. „Забелязвам, че това, което казвам, не отговаря на превода“, каза Негово светейшество. Вартоломей владее 9 езика и очевидно разбира безпроблемно български. След забележката преводачката отказа да превежда повече думите на патриарха. Вартоломей продължи да говори близо час на чист английски. Това смути българските митрополити, които с малки изключения не разбират чужди езици.
  Словото на патриарха продължи дълго и приспа Симеон, който задряма на стола си. Звън на мобилен телефон с мелодията от филма „Кръстникът“ обаче разбуди царя. GSM-ът се оказа на Врачанския митрополит Калиник“.

  http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-11-15&article=211264