Всенощно бдение в Църногорския манастир в чест на св. Силуан АтонскиVyaraБратството на Църногорския манастир „Св. безсребърници Козма и Дамян Асийски“ до село Гигинци отправя покана към вярващите да вземат участие във Всенощно бдение, което ще започне в 20 ч. на 23 септември в чест на свети Силуан Атонски, а на следващия ден, 24 септември, ще бъде отслужена света Литургия.

Празничното богослужение ще бъде оглавено от Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний. За празника в светата обител за поклонение ще бъде донесена и частица от мощите на св. Силуан.
Подтикнати от почитта си към Света гора посветихме новия ни съборен храм на просиялия пред Бога преподобен наш отец Силуан Атонски, по примера на чието житие според силите си се стараем да протича и нашето битие. Почитайки паметта на св. Силуан, тази година с благословението на епархийския ни архиерей Негово Светейшество патриарх Неофит, ще честваме и юбилей – 150 години от рождението на преподобния. По този повод ще има голямо присъствие на монаси, заедно с които да измолим на всенощното бдение застъпничеството на св. Силуан за нас пред Бога… “, се казва в писмото на монашеското братство.

Монасите уточняват, че с благословението на блаженопочившия патриарх Максим по изключение в манастира се служи по стария календар, заедно с Атон.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...