Всяка година на 24 октомври ще бъде отбелязван Ден на молитва за децата с увреждания, реши Св. СинодНа днешното си заседание Св. Синод е решил да даде благословение за отслужването на молебен за болните деца с увреждания на 24 октомври (сряда), когато се отбелязва празникът на иконата на Божията майка – Всех скорбящих радост, съобщава официалният патриаршески сайт.

Този Ден за молитва за децата с увреждания ще се отбелязва всяка година на 24 октомври от Църквата, когато ежегодно на тази дата ще се извършва молебен.

Решението идва като отговор на писмената молба до Св. Синод, изпратена от Милена Йоцова от София, да бъде определен ден, в който цяла България да се помоли за децата с увреждания и техните семейства.

 

Източник: Bg-patriarshia.bg

 

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...