Второ Биенале на църковните изкуства ще се проведе в ТърновоВ периода 18 октомври – 18 декември 2011 г.  в гр. Велико Търново ще се проведе Второ биенале на църковните изкуства. Организатори са Министерство на културата, Светата Великотърновска митрополия, Община Велико Търново,  ВТУ ”Св. св. Кирил и Методий”, Православен богословски факултет на ВТУ, Съюз на българските художници и фондация “Покров Богородичен”.

Целта на изложбата е да бъде форум на съвременното творчество в областта на православните църковни изкуства:  иконопис, стенопис, дърворезба, мозайка и други, участващи в храмовото оформление и богослужебната практика. Участниците са художници, работещи в областта на църковните изкуства.* 
 
УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ: За изложбата могат да се представят:
иконопис – до три творби;
дърворезба (монументална и миниатюрна пластика) – до три творби или три табла  с фотоси и проекти на реализирани творби;
стенопис и мозайка – до три творби в материал и/или три табла с фотоси или проекти на реализирани творби;
утвар, текстил, графика, миниатюра и други – до три творби;
мултимедийно представяне на реализирани творби.
 
Представените произведения и табла  с фотоси да са във вид готов за експониране. 
 
ЗАЯВКИ за участие в изложбата се приемат до 1 септември 2011 г. на електронен адрес: theolog@uni-vt.bg или адрес: Светла Иванова, Православен богословски факултет, Великотърновски университет “Св. св. Кирил и Методий”, гр. Велико Търново, ул. “Теодосий Търновски” № 2. 
     
Участниците трябва да изпратят качествени фотографии на творбите си в електронен вид или по пощата и попълнен формуляр за участие. Организаторите се задължават да направят предварителна селекция на творбите по изпратените заявки за участие. Резултатите от селекцията ще бъдат обявени на 10 септември 2011 г. в сайта на ВТУ, Православен богословски факултет и в сайта Православие.БГ.
 
Формуляр за участие можете да свалите от този линк.
 
Творбите за изложбата се приемат от  10  до 14 октомври 2011 г. в   Изложбени зали в град Велико Търново, ул. “Рафаел Михайлов “ №1. Транспортните разходи по приемане и връщане на творбите са за сметка на участниците. Произведения, неотговарящи на обявените условия няма да бъдат приемани. На гърба на всяка от творбите или таблата  авторът трябва да посочи наименование на произведението, година на създаване, размери, материал, техника на изпълнение и стойност. 
 
Всеки автор ще получи сертификат за участие в Биеналето и CD-каталог с творбите от изложбата. Творбите ще бъдат публикувани и в електронен каталог в сайта Православие.БГ.
 
След приключване на изложбата произведенията ще бъдат върнати лично или на посочения адрес за сметка на автора.
 
 e-mail: theolog@uni-vt.bg
 адрес: Православен богословски факултет, ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” 
 ул. “Теодосий Търновски” № 2, гр. Велико Търново
 тел: +359 62 618243
 
* Автори, които към момента на провеждане на Биеналето се намират в бакалавърски курс на обучение в това направление и все още не са придобили съответната образователна степен, нямат право на участие.
 
Катедра "Църковни изкуства" на Православния богословски факултет на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий"

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...