Вчера гледаха жалбата на протестанти срещу Десислава Панайотова


Вчера в Комисията за защита срещу дискриминация (КЗД) се проведе първото открито заседание, по повод жалбата на Християнски център Прелом (ХЦ Прелом) и осем други жалбоподатели срещу г-жа Десислава Панайотова и в. Телеграф. Жалбата бе подадена пред КЗД в края на миналата година поради публикуваното интервю в брой 1168 от 01.08.2008 г. във в. Телеграф със заглавие "Д-р Десислава Панайотова, богослов: "Секти зарибяват с магии и хипноза" и други масово тиражирани твърдения на ответниците.

Исканията залегнали в жалбата на ХЦ Прелом са Комисията за защита срещу дискриминацията да установи наличието на религиозна дискриминация срещу членовете на ХЦ Прелом като протестантска църква и срещу всички други протестантски християни в страната и да получи публично извинение от Десислава Панайотова и в. Телеграф, както и да ги задължи да се въздържат от бъдещи прояви на дискриминация на основание религия.

От страна на жалбоподателите присъстваха Калоян Курдоманов, пастор на Апостолски център "Християнски център Прелом"*, Румен Попов, пастор на църква "Живот в Царството,"* в гр. Габрово и Велислав Алтънов, презвитер на "Християнска Вселенска и Апостолска Църква". Жалбоподателите бяха представлявани от адв. Виктор Костов.

Десислава Панайотова, ответник по жалбата, представлява себе си в качеството на богослов и директор на Центъра за религиозни изследвания и консултации "Св. Св. Кирил и Методий". От страна на в. Телеграф на заседанието се яви Владимир Йончев, главен редактор на вестника.

По време на заседанието бяха изслушани присъстващите жалбоподатели и по трима свидетели доведени от всяка страна. Като свидетел бе разпитана и журналистката от в. "Телеграф" Младена Германова, взела интервю за вестника от г-жа Панайотова, което стана повод за подаване на жалбата.

Ново открито заседание бе насрочено за 9 април 2009 г. | prelom.bg

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...