Във Варна стартира кампания за превенция на зависимостта от наркотициotvori-o4i-logo-01Във Варна стартира тренинг-кампания за превенция на зависимости под надслов „Православните семейни ценности срещу наркотиците“, а неин реализатор е варненското сдружение „Отвори очи“. Целта на кампанията е да бъдат подпомогнати свещеници и активни членове на 7 варненски енории в усвояването на знания и умения за изнасяне на беседи пред енориашите по темите за зависимостта и независимостта от наркотици, погледнати през призмите на науката и на православното християнство.

Проектът се осъществява с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и е финансиран от Дирекция „Превенции” на Община Варна.

За пръв път на територията на община Варна ще се проведе подобен тип събитие, обединяващо усилията на отделните енории в борбата с един от най-сериозните проблеми на съвремието; проблем, който вече виждаме навсякъде около нас, в нашите семейства и в семействата на нашите близки… като част от „естествената“ култура на младите.

Реализирането на тази тренинг-кампания цели да бъде дадена възможност на хората (както на въцърковените християни в различните варненски енории, така и на всеки, който носи в сърцето си православните ценности и желае да разшири познанията си по темата) да получат знания и разбиране за основни фактори в семейството, водещи до развиване или до превенция от развиване на зависимост, погледнати през призмата на православното християнство и обосновани научно.

Семинарът ще се проведе на две части през месец септември в Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил“. Първата част цели да подготви теоретично участниците за изнасяне на беседа на тема „(Не)зависимост от наркотици – поглед на науката и поглед на православието“. В края на първата част ще бъде направен подбор на участниците за втората част, която ще има практическа насоченост. Подборът ще е на доброволен принцип, като е желателно участието в кампанията да продължат тези, които ще участват в реализиране на беседи по енории в следващия етап от проекта. Онези участници, които преминат и двете части на семинара и проявят желание за организиране и изнасяне на беседа в тяхната енория, ще бъдат подпомогнати от организаторите на проекта за реализирането на беседата през месец октомври.

Участието в проекта е доброволно и всеки, който проявява интерес, е поканен да участва.

Повече информация за програмата на тренинга и за начина на записване на участниците можете да видите тук.

Нека да положим общи усилия за достойното бъдеще на децата ни!

 

Източник: sveticarboris.net

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...