Във Велико Търново се проведе студентски семинар


Студентски семинар на тема “Бедност и миграция – връзки и последствия” се проведе в Православния библиотечно-информационен център на фондация “Покров Богородичен” при Великотърновския университет.

Бяха изнесени лекции на теми: “Странник бях и Ме прибрахте”. Отношението към бежанците – библейски аспекти” (ас. Стефка Кънчева), “Трафик на хора” (ас. отец Добромир Димитров), “Бедност, духовна нищета, миграция” (Петина Дурманова). Лекциите предизвикаха разпалени дискусии сред участниците. Студентите Елена Синева и Гоце Ристески бяха водещи на работните срещи по темите “Бедност и миграция” и “Емиграцията и децата”, а Мариела Драганова и Никола Владиков – на “Бедност и престъпност” и “Правата на човека”.

Семинарът се проведе със съдействието на Православния богословски факултет при ВТУ и фондация “Покров Богородичен”. Издаването на сборника с докладите от семинара ще бъде финансиран от World Student Christian Federation.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...