Във Врачанска епархия тържествено посрещат митрополит ГригорийНа 18 март (събота) от 16 ч. духовенството и миряните на Врачанската епархия ще посрещнат своя нов митрополит Григорий. Лично Негово Светейшество патриарх Неофит ще бъде във Враца в тържествения ден.

Новоизбраният Врачански митрополит ще бъде приветстван на площада със слова от кмета на община Враца Калин Каменов и от старшия епархийски наместник отец Младен Славков.

Според програмата с литийно шествие от централния площад на Враца множеството ще се отправи към катедралния храм „Свети Дванадесет апостоли“, където ще започне вечерното богослужение.

На 19 март – Неделя Кръстопоклонна, митрополит Григорий ще отслужи първата си архиерейска св. Литургия като предстоятел на Врачанската епархия, с молитвеното участие на патриарх Неофит.

 

 

Снимка: www.bg-patriarshia.bg

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...