В Пловдив ще обсъждат преподаването на религия в БългарияМоже да харесате още...

2 Отговори

 1. ieromonah Ioan каза:

  Защо г-н Иванчо Маков и Лукас Танчев, организират подобен форум, а пловдивската Владика изобщо не се споменава.

 2. toshev2006 каза:

  Д-р Чомаков, който на чашка ракия се е хвалил ,че е надхвърлил вече личната печалба от 100 000лв през тези два мандата управление, е католик и имаше особенно прнебрежително отношение към консервативния спрямо римокатолицизма пловдивски митрополит. Лука Станчев също е човек с особенно резервирано отношение към канонично избрания митрополит Николай. Това зо известна степен показва, защо не е поканен дядо Николай.
  От друга страна тази самоинициатива на д-р Чомаков и Л.Станчев не може да се сравни по мащабност и ползотворност с организирания през миналата година /14,15.ХІ.2006г/ от Пловдивския РИО към МОН, семинар под надслов“10 год преподаване на религия в българското училище“, на който присъствуваха учители, богослови, районни инспектори по религия, директори на училища и много др. от цялата страна, от всяка област. Присъствуваха тогавашния наместник на Пловдивска епархия, м-т Кирил, също м-т Натанаил и м-т Дометиян, двамата като представители на Св.Синод.
  А сега в Пловдив, някякъв си граждански съвет организирал нещо си. Кого от действащите преподаватели по Вероучение в пловдивски и регионални учелища са поканили? Никого! Къде бяха Чомаков и Станчев миналата година, та ги нямаше на споменатия семинар, като заинтересовани?
  Всичко е само прах в очите на пловдивската общественост. С какво помогна католикът Чомаков да се преподава вероучение в Плровдивските училища до сега 8 г.,а?
  Отец Иоане не познаваш хората!