В Пловдив ще се проведе дискусия за митрополит ПаисийНа 23 ноември т.г. в Дома на учените в Пловдив ще се проведе дискусия, посветена на личността и делото на Пловдивския митрополит Паисий (1810-1872 г.).

В дискусията ще вземат участие духовни лица, научни работници, дейци на културата и изкуството, общественици. Организатори са Община Пловдив (Дирекциите "Култура" и "Образование и наука"), Дружеството на пловдивските писатели и Съюзът на учените в България – клон Пловдив.

В 11.00 ч. ще бъде отслужена с панихида в храм "Успение Богородично", а дискусията ще започне в 11.30 ч. в Дома на учените (ул. "Митрополит Паисий" 6).

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...