В София започва кръгла маса за Държавна сигурност и ЦъркватаМоже да харесате още...

6 Отговори

 1. о. Павел каза:

  Трябваше да поканите и мен като жертва на тайните служби в същия този факултет. Щях да ви разкажа интересни нещица.

 2. Андрей Романов каза:

  Котак – фен на Путин:

  http://bg-bg.facebook.com/photo.php?fbid=2560634932668&set=o.10585779970&type=1&theater

 3. излъган каза:

  Каква наглост, безочие и политико парическо Православие. Като гледам днешната религия, вяра и смирение, едва ли ще стана Православен. Да стана, за да ме лъжат? Ох, ох, ох гладни години.

 4. Стефан Чурешки каза:

  Интересна е темата за зависимостите в тази конференция. Дали има завимисимост от религиозната продукция, която са ползвали богословите, дали има зависимост от чужбина, дали има зависимост от политически партии и дали има зависимост от неочистената злоба, завист и посредственост в техните среди? Напримр сегашния протосингел, о.Ангел в една предаване по телевизията каза, че православието размива националната идентичност – дословен цитат. С какви пари папкат и живеят православните у нас – с национални или вносни, та да искат да ни размият? Това е сериозна зависимост, защото още Христос казва на рибаря ПЕтър, че ще лови човеци, т.е. момента на рибарската професия е използван от Христос за да каже, че в религията е позоволено свише зарибяване на населението и улавянато на хора в мрежи от знание, словесност и публична критериалност и обещания на едро. Та сериозна зависимост при богословите и поповете. Въпросът за независимостта при европейците е сериозно разработен и извода е – ресурси!

 5. Венелин Арнаудов каза:

  Ще се радвам на видеозапис в Youtube. Може и само аудио запис или просто стенограма.

 6. Мир-янин каза:

  Отец Павел, а защо не ги разкажете и сега, напишете една статия. И без това е актуална тема и ще интересува хората още дълго време.