ГЕРБ и “Атака” заедно зад отец Боян СаръевМоже да харесате още...

7 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  Щом е завършил милиционерската школа в Симеоново, Саръев е направо за президент.

 2. Георги от Хасково каза:

  по вярата на християните и по организационно състояние на православната общност, може и някои тамошни люде да станат я кмет, я президент. Ако в Шумен децата, които учат християнство в СИП станат наполовина колкото са в Кърджали, ще ВИ поздравя.
  По принцип на отец Боян не това му е работата – да става кмет, – но като знам положението на българската общност в Кърджали, това не е глупаво и нелепо решение. Имам доста роднини там и те твърдят, че българщината и християнството понасят доста щети от сегашното управление.

 3. toshev2006 каза:

  За разлика от един нарцистично страдащ архимандрит, о.Боян е духовник с авторитет сред населението в Кърджалийския район. Също като няма кой ,по -добре някой свещеник кмет,отколкото догановци и комунисти дето унищожиха България, а после и православието.
  Бих попитал, след като ревностните духовници-свещеници и монаси, които ратуваха за православието, бяха преследвани, заточвани и убивани от комунистите-атеисти преди 1989г., онези, които сега се пъчат като православни, как оцеляха тогава? Или тогава са били в миша дупка, и смеят дя критикуват тези, които се опитват да помогнат на народа с нещо, дори и с намесване в държавното управление /макар и на местно ниво/?

 4. dr rossy_koleva каза:

  Мисля, че най-голямото изпитание в живота на о. Боян Саръев тепърва предстои! Както ни е известно на всички, той ще нагази в такава мръсотия, която вони от далеч и поглъща личности и имена. Но дали наистина не е време църквата ни да навлезе в полтичиеския живот и да помисли за обществото, което стене от тегоби и недоимък. Както вече съм писала – настъпило е най-разделното до сега време в българската история, което иска и активни обществени действия. Мисля ,че тепърва ще видим величието на един духовен колос или неговото падение.

 5. tzstoykov каза:

  Голямото предизвикателство пред о.Саръев е той пред себе си да реши полицай ли е все още или духовник.Ако е духовник на място нямаше да се хвали толкова с това което прави.Дясната му ръка нямаше да знае какаво прави лявата.Нека си спомни кой от светите отци се е хвалил че храни бедните.Ако по-често чете писанието и го разумява нямаше да коментираме кандидатура.Благодатта се дава не за светска кариера-има го в апостолските правила.Които иска да става кмет да свали расото а не да се крие зад него.ПОРЕДЕН СРАМ ЗА ЦЪРКВАТА .ХВАЛЪ НА ТАКЪВИ СВЕЩЕНИЦИ И ЕПИСКОПИ.

 6. петко каза:

  „Съществуването и преуспяването на моя народ и на вярата на моите предци е и моята лична съдба“ (Св. Евтимий Търновски).
  Имайки пред очи величавият му подвиг, нека той послужи като пример за всеки от нас. Кой с каквото може да даде своя принос в святото дело за опазване и съхраняване на Православието, православния български народ и държавност. Не да съдим, а да подкрепим всички, които се нагърбят с подобна тежка участ.

 7. леонор каза:

  Г-н tzstoykov,
  като направите и една стотна от това което е направил о.Боян Саръев, тогава тръгнете да го критикувате! Отецът се е доказал на дело, а не с прикази. Не знам къде сте чул той да се хвали. Имайки предвид, че и мюсюлманите в Кърджалийско го уважават, това говори вече много. О.Боян е авторитетна личност и това само може да е в плюс на жителите на Кърджали. В смесени региони като Кърджалиския е много важно да има точно такива хора като него: мислещи, вярващи и добри водачи, ползващи се с доверието на всички.