Гръцкият богослов Димитриос Керамидас ще представи книгата си „Православие и Благовестие през XXI век“ в София



Тази сряда – 12 юни, от 18 ч. в аулата на Богословския факултет на Софийския университет ще бъде представена книгата „Православие и Благовестие през XXI век“. По този повод в София ще гостува авторът на изданието – гръцкият богослов д-р Димитриос Керамидас.

Премиерата пред столичната публика се организира от Русенския митрополит Наум, по чиято инициатива бе преведена и издадена книгата. На събитието са поканени синодалните митрополити, епископи на БПЦ, преподаватели, църковници, общественици, богослови, студенти. Събитието ще се състои на 12 юни 2019 г. от 18 ч. в аулата на Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Книгата описва богословските принципи на мисионерската дейност, разкрити в делото на светите братя Кирил и Методий, като дават и практически насоки за нейното осъществяване в съвременното постхристиянско общество. Важен акцент в изданието се поставя върху мисионерската природа на Църквата, погледната през призмата на Светия и Велик събор в Крит (2016 г.), през неговия дух и конкретни решения.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...