Да боядисаме пасхалните яйца заедноС благословението на Негово Светейшество патриарх Неофит на Велика събота, от 12 ч. в столичния храм „Въздвижение на Св. Кръст Господен“ в кв. „Лозенец“, деца от неделни училища в Софийска епархия ще боядисват пасхални яйца.

Ще се радваме да се запознаем, да общуваме и играем заедно! След боядисването на яйцата сме подготвили забавни игри, с които ще научим повече за празника и ще поставим началото на едно голямо приятелство.

Всички деца и родители от квартала също са поканени на нашето предпразненство. Единственото нещо, което трябва да носите, са вашите творчески идеи и много усмивки.

Новопостроената църква отвори врати преди по-малко от година, но вече събира деца за неделни занимания по вероучение. Засега те имат само стая, но тя бързо отеснява. Малките богоносци се нуждаят от просторно място за уроците си, ето защо решиха да помогнат в изграждането на енорийския център както само те могат.

През изминалите седмици децата правиха различни тематични неща, свързани с неделите от поста. Освен, че научиха важни уроци, те изработиха ръкоделия за благотворителен базар. Всеки, който иска да подкрепи инициативата им, ще може да го направи като си вземе нещо от базара. Децата не искат да продават труда си, защото вярата и делата нямат цена, ето защо можете да оставите колкото прецените. Това е техният начин да помогнат на храма и строящия се енорийски център.

В инициативата ни ще се включат и децата от храм „Рождество Христово“ в кв. „Младост“ с тяхната кампания „Спаси икона“. Те събират икони от вестници, списания, опаковки от боя за яйца и всякакви други изображения на светци, които, за жалост, някой може да изхвърли. Слагат им рамки или ги превръщат в картички – продават ги, а парите отиват за благотворителна кауза. В този случая за мечтаната от нас класна стая.

Всичко това се случва с помощта и съдействието на Софийската света митрополия, откъдето са подготвили специални изненади за децата, но засега ще ги запазим в тайна. Очакваме ви!

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...