Двама митрополити, свещеници и миряни ще посрещнат част от мощите на свети Йоан КръстителИзточник: Агенция Фокус

Тази вечер от 18 ч. на входа на град Брацигово пловдивският митрополит Николай, плевенският митрополит Игнатий, свещеници и миряни ще посрещнат частица от мощите на свети Йоан Кръстител, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Светите мощи ще бъдат изложени за поклонение в църквата "Свети Йоан Предтеча" в град Брацигово. Те ще бъдат донесени от игуменията на манастира "Света Параскева" Мариам и делегация от три монахини от гръцкия манастир "Света Преподобнамъченица Параскева" – град Родоливос.
Светите мощи ще останат в храма до вторник, за да може пред тях да се поклонят всички богомолци. След това, отново ескортирани от полиция, ще бъдат откарани обратно в гръцкия манастир, където се съхраняват и две ребра на светеца.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...