Деян Енев ще представи дебютната книга „Техническа проверка“ на младия писател и автор на Православие.БГ Ангел ИвановОт печат излезе дебютната книга с разкази „Техническа проверка“ (изд. „Скалино“) на младия писател и автор на Православие.БГ Ангел Иванов.

Ангел Иванов е един от най-четените и вдъхновяващи автори на Православие.БГ. Неговите истории за вярата носят в сърцевината си пронизваща честност, несъкрушимо упование и усещане за безпределността на Божията благост.

Сборникът с разкази „Техническа проверка“ е неговата дебютна книга, която съдържа текстове, писани през последните 12 години. Истории за пътя към Пътя, представени в сърцето на Via Diagonalis.

По повод сборника писателят Деян Енев отбелязва:

В тези близо 50 разказа Ангел Иванов показва изумителна способност да гледа и да вижда, да слуша и да чува, да говори с точните думи или да мълчи. Той не се прави на голям писател, който ще слиса изведнъж всички; той е пуснал житейската река да тече през младата му душа и просто ни показва находките си. Затова и неговите разкази не робуват на клишета, те черпят сокове и от пътеписа, и от репортажа, и от импресията, и от миниатюрата. Но невероятният усет към детайла, умението му да описва хората, перипетиите им и изтичащото време в един ненадеен миг зазвучават в тях с органова мелодия и без значение кое е онова нещо, което е превърнало вътре земята в небе – дали детството, дали жената, или Бог, ни се дава да видим кое остава в потока на изтичащото време и кое безвъзвратно изчезва.

Това е може би най-силният разказвачески дебют, който съм чел през последните години.

Със специалното участие на Деян Енев, както и на актрисата Поли Христова, ще се състои и премиерата на книгата – на 12 декември (сряда) от 19 ч. в Клуба на фоторепортера (в подлеза между Министерски съвет и Президентството).

Сборникът ще има и второ представяне в София – в рамките на Софийския панаир на книгата в НДК. Изданието ще бъде представено от писателя Александър Шпатов – на 15 декември (събота) от 18 ч. (сцена на ет. 4, западно крило).

* * *

Ангел Иванов е роден в Габрово през 1988 г. Възпитаник е на Националната Априловска гимназия, чието източно крило е построено от неговия пра-пра-прадядо уста Продан Колев. Преминава през всички детско-юношески формации на местния футболен отбор Янтрa. Завършва журналистика в СУ “Св. Климент Охридски“, където е един от създателите на студентското радио “Реакция“. Работил е като надничар в завод за метали, гардеробиер в НДК, рецепционист в хижа, пазач в склад за топло- и хидроизолации в „Люлин” 3 и копирайтър на свободна практика. Бил е телевизионен сценарист в “Ку-Ку Презареждане“, “Господари на ефира“ и други предавания. Освен в Православие.БГ, негови текстове са публикувани и в много други печатни и електронни медии, сред които списание “Джамборе“, сп. “Мениджър“, Webcafe, Actualno, КлинКлин, Кинематограф.бг и др. През лятото на 2013 г. сам извървява пеша цялото родно черноморско крайбрежие – от Дуранкулак до Резово – или близо 400 км за 12 дни. Пътувал е на стоп из България, Балканите, Европа и Азия. Бил е пилигрим на Божи гроб, из Светите земи и Света гора (няколко пъти).

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...